Mark Reid benoemd tot Chief Financial Officer van Proximus

UPC

Cfo

Proximus

Cfo

Mark Reid werkt momenteel als Chief Financial Officer bij UPC, onderdeel van de Liberty Global Group.

In zijn nieuwe rol zal Mark Reid de inspanningen van Proximus aansturen om de activiteiten op de thuismarkten vanaf 2022 weer te laten aanknopen met groei qua omzet en ebitda. Hij moet de financiële stabiliteit van de onderneming verzekeren en de positie van Proximus versterken. Dit in een context van groeiende investeringsbehoeften om het gigabitnetwerk van de toekomst uit te bouwen.

Mark Reid behaalde een Honors Degree als ingenieur in de luchtvaarttechnologie aan de universiteit van Glasgow. Hij is geregistreerd accountant, gecertifieerd aan het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA). Hij heeft 25 jaar ervaring in corporate finance management in Europa en de VS. Voor hij bij UPC in dienst trad, bekleedde hij verschillende leidinggevende financiële functies in de reissector (British Airways, e‑Bookers en Travelport), de technologie‑ en telecomsector (Yahoo enVirgin Media).

Mark Reid zal uiterlijk in mei 2021 toetreden tot het Executief Comité van Proximus. Ondertussen blijft Katleen Vandeweyer CFO ad interim, een functie die ze sinds het vertrek van Sandrine Dufour op 1 juni met succes heeft waargenomen. Katleen zal haar carrière binnen de Proximus Groep verderzetten als Deputy CFO.