Philippe Franssen wordt Senior Business Controller bij LeasePlan

IFSI Spices

Business Controller

LeasePlan

Senior Business Controller

LeasePlan is het bekende leasebedrijf van auto’s. Een groot stuk van de activiteiten draait echter ook rond de activering van de wagens nadat ze werden binnengebracht. De verkoop als tweedehands voertuig of een voortgezette leasing zijn een belangrijke bron van inkomsten.

Als senior business controller zal Philippe Franssen instaan voor de begeleiding van de commerciële activiteiten. Hij focust op de cijfers rond omzet, tarieven, kortingen, maar ook managementvergoedingen en herstellings- en onderhoudskosten. Philippe Franssen: “Het bedrijf staat ook voor grote veranderingen met de invoering van een nieuwe ERP en hogere eisen op het vlak van managementrapportering. De aandeelhouders zijn actieve investeerders die staan op een strakke maandelijkse afsluiting en een snelle rapportering. Dat IFRS strengere eisten stelt voor het boeken van leasecontracten zal later ook een effect hebben op mijn activiteiten. Op al die vlakken moeten nog verbeteringen mogelijk zijn.”

Philippe Franssen maakte begin maart de overstap van IFSI Spices. Daarvoor vervulde hij meerdere controllingopdrachten bij verschillende bedrijven via Joos Consulting.