Roxane Wellens is finance manager van Descroes

Greenyard

Business Controller

Descroes

Finance Manager

Roxane Wellens maakte zonet de overstap van Greenyard naar fumigatiebedrijf Descroes.

Descroes is een Belgische dienstverlener op het gebied van fumigatie, warmtebehandeling, gasmetingen en gespecialiseerde ongediertebestrijding van in- en uitgaande goederen. De onderneming is gevestigd in Antwerpen en opereert in alle relevante havens in België. Goederen die verscheept worden moeten vaak behandeld worden tegen aantastingen door schimmels, insecten of ander ongedierte. Niet voor niets profileerde het bedrijf zich als de rattenvanger van Antwerpen. Maar het controleert ook containers op de aanwezigheid van giftige gassen vooraleer de arbeiders aan de slag gaan met de lading.

Het bedrijf is bezig aan een snelle groei mede door de komst van het investeringsfonds Torqx Capital Partners. In die omstandigheden heeft het nood aan een ervaren financieel manager om alles in een efficiënte structuur onder te brengen. Roxane Wellens zal ook moeten zorgen voor optimalisering, automatisering en efficiëntieverbeteringen van de financiële processen. Dat is nodig om tegemoet te komen aan de toenemende rapporteringsvereisten van zowel interne als externe partners. Daarnaast heeft Descroes ambitieuze groeidoelstellingen, zowel organisch als door overnames. “Het bedrijf heeft dus heel mooie toekomstperspectieven die goed aansluiten bij mijn ambities,” zegt Roxane Wellens.

Voorheen was ze actief als business controller bij Greenyard. Tijdens haar carrière heeft ze ook bij Johnson & Johnson, Dredging International en KPMG gewerkt. Ze startte haar loopbaan bij Joos Consulting.