Sam Sabbe is CFO bij EnergyVision

BekaertDeslee

CFO

EnergyVision

CFO

EnergyVision heeft Sam Sabbe aangetrokken als nieuwe CFO. Het is een bedrijf gespecialiseerd in hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie. EnergyVision voert projecten uit in België, Marokko en China vanuit het hoofdkwartier in Gent. Het bedrijf neemt de regie voor het hele project van screening en studiewerk tot en met de installatie van de systemen, voornamelijk zonnepanelen. Op dit ogenblik heeft het bedrijf 75 medewerkers in dienst met daarbij nog 200 installateurs in onderaanneming. Tegen het eind van het jaar wil EnergyVision 100 eigen mensen in dienst hebben.

Sam Sabbe is de meest ervaren manager in het team. “De bedrijfsleiding was op zoek naar meer expertise op het vlak van financieel beheer. Met de groei worden de projecten steeds groter en is bijkomende financiering nodig. EnergyVision doet daarbij zowel aan project- als exportfinanciering. Mijn ervaring komt goed van pas in de onderhandeling met de banken om het nodige geld te voorzien aan goede voorwaarden. Daarnaast zal ik de verdere professionalisering en uitbouw van het financieel departement begeleiden.”

Sam Sabbe was voordien bijna drie jaar aan de slag als CFO van BekaertDeslee. Daarvoor had hij al heel wat ervaring opgedaan bij Senior Assist en Omega Pharma. Hij startte zijn carrière bij Paribas Bank België.