Thierry Michiels is Director Operational Excellence van Carrefour Belgium

Carrefour Belgium

Director Controlling

Carrefour Belgium

Director Operational Excellence / Lean

Thierry Michiels stond aan het hoofd van de Controlling voor Carrefour in de zone Noord & Oost Europa. Hij verlaat nu het financiële departement om zich te focussen op procesverbetering in de hele organisatie.

Thierry Michiels krijgt ook in zijn nieuwe functie de verantwoordelijkheid over de betreffende activiteiten in België, Polen en Roemenië. Hij rapporteert voortaan rechtstreeks aan de CEO. In zijn nieuwe functie leidt hij een team dat zich enerzijds wijdt aan de customer experience, organisatie van de winkels, projectbeheer en lean management. “Ik ben verantwoordelijk voor grote transversale projecten waar we verbeteringen willen realiseren. Een eerste voorbeeld is het verbeteren van de klantenbeleving rond groenten en fruit. Daarvoor zullen we het hele traject doorheen onze organisatie tot aan de consument aanpakken,” zegt Thierry Michiels.

Zijn focus ligt zowel op betere verkoopcijfers als op kostcontrole en dat aan de hand van methodes als lean en six sigma. “In mijn 22 jaar op de financiële afdeling van Carrefour heb ik al een resem procesverbeteringen doorgevoerd. Nu breng ik die ervaring en mijn eigen empathische aanpak mee naar een departement dat voor het hele bedrijf werkt. Daarom zal ik ook rechtstreeks aan de CEO rapporteren”.

Thierry Michiels heeft vóór zijn tijd bij Carrefour nog enkele jaren gewerkt bij Quick als accountant en treasurer.