Accountable en Xerius lanceren app voor digitale financiële dienstverlening

2 april 2019
Accountable en Xerius lanceren app voor  digitale financiële dienstverlening

De app van Accountable en Xerius levert in de eerste plaats een digitale dienstverlening voor starters.

Er komt heel wat kijken bij het opstarten van een eigen zaak: een ondernemingsnummer aanvragen, btw activeren, sociale bijdragen regelen, factureren en meer. Vanaf vandaag kunnen zowel startende ondernemers als gevestigde zelfstandigen die zaken gemakkelijk in orde brengen door te swipen.

Deze nieuwe en gratis app is het resultaat van een samenwerking tussen Accountable en Xerius. Accountable, de financiële assistent van zelfstandigen, ontwikkelde de gelijknamige app. Daarnaast deelde Xerius zijn knowhow over de opstartmodaliteiten. Deze samenwerking maakt het voor het eerst mogelijk is om een onderneming in België volledig op te starten vanuit de luie zetel op eender welk tijdstip.

Concreet zorgt de app ervoor dat zelfstandigen:

  • een overzicht van hun cashflow en fiscale deadlines in realtime krijgen
  • hun facturen, inclusief meldingen van de betaling, automatisch kunnen opvolgen
  • hun btw-bonnetjes of andere onkosten kunnen inscannen. De app splitst de bedragen op en wijst ze aan de juiste post toe
  • alle documenten met hun accountant kunnen delen – hij/zij krijgt alle info voor de btw-aangifte en andere fiscale taken

Hassan Ayed, Chief Accounting bij Accountable: “Accountable heeft de missie om de ‘financiële assistent’ te worden van iedere zelfstandige. Dat doen we vanaf de opstart van hun zelfstandig statuut. We zijn dan ook enorm blij te kunnen samenwerken met Xerius, een gevestigde speler die meer 160.000 zelfstandigen al ondersteunt.”

Franky Haesevoets, Gedelegeerd Bestuurder van Xerius Group: “Xerius ziet hierin een opportuniteit omdat starters gegevens kunnen delen met hun vertrouwde accountant in slechts enkele klikken. Zo kan die laatste zich focussen op de complexe zaken terwijl de startende zelfstandige een beter overzicht heeft over de administratie. En dat alles in enkele swipes.”