Privacyverklaring

Accountants geloven in cultuurshift

18 juni 2019
Tekst
Peter Ooms

Een nieuwe studie toont aan dat 90% van de boekhouders en accountants wereldwijd gelooft dat er sprake is van een cultuurshift binnen hun beroep.

Boekhoudkantoren bereiden zich voor op de toekomst door een aangepast rekruteringsbeleid, een breder dienstenaanbod en automatisering. Dat blijkt uit een enquête van Sage, een softwareleverancier voor boekhoudkantoren. In de nieuwste versie van zijn jaarlijkse Practice of Now-rapport ziet het bedrijf een sterk veranderend landschap in de boekhoudsector. Die trend wordt aangedreven door evoluerende klantenverwachtingen en de markt.

Van de 3.000 accountants wereldwijd die dit jaar ondervraagd werden, gelooft 90% dat er aan de vooravond van het nieuw decennium een cultuurshift heeft plaatsgevonden. Deze omslag zorgt voor belangrijke veranderingen in rekrutering, het dienstenaanbod en de houding ten opzichte van nieuwe, globaal opkomende technologieën.

“De resultaten van dit jaar geven duidelijk aan dat de cultuurshift die er al enkele jaren zit aan te komen, zich nu ook echt doorzet op het terrein”, verklaart Alex Dossche. Hij is Managing Director Sage Belux. “Zelfs de meest behoudsgezinde accountants zien ondertussen in dat de verandering onontkoombaar is. Meer en meer klanten verwachten gericht financieel advies op basis van actuele cijfers. En dus moeten de boekhoudkantoren zich daaraan aanpassen en evolueren. Het verklaart meteen ook het succes van ons collaboratieplatform dat inzet op digitalisering en automatisatie. Zo krijgen accountants meer tijd voor taken met een hogere toegevoegde waarde voor hun klanten.”

Meer in het topic: