Acquisities passen in pan-Europese groeistrategie van Unifiedpost Group

23 december 2020
Acquisities passen in pan-Europese groeistrategie van Unifiedpost Group

Unifiedpost Group kondigt de overname aan van drie bedrijven: 21 Grams, AKTI en BanqUP. Door deze transacties ontwikkelt Unifiedpost Group zijn platform verder. Het breidt het zijn activiteiten uit van vijftien naar twintig Europese landen.

Naast zijn duidelijke ambities voor organische groei, streeft Unifiedpost Group een gerichte buy-and-build-strategie na. Na de recente financiering die het bedrijf heeft verkregen, kondigt het nu zijn eerste acquisitiegolf aan.

Hans Leybaert, CEO en oprichter van Unifiedpost Group: “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze overnames de juiste stappen hebben gezet om verder een pan-Europees platform voor documenten, identiteits- en betaaldiensten te creëren. Unifiedpost Group kijkt er naar uit om 21 Grams, Akti en Banqup te verwelkomen om deel uit te maken van het Unifiedpost-team. We zullen samen werken aan een uniforme strategie om incrementele groei en waarde voor onze klanten te realiseren. "

Scandinavische kmo-markt

21 Grams heeft een hoofdkantoor in Stockholm en activiteiten in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. De samenwerking biedt Unifiedpost Group de mogelijkheid om haar activiteiten in vier landen uit te breiden. Sinds 2004 is 21 Grams een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische oplossingen voor uitgaande post. Het biedt het ook post- en pakketdiensten (in de nasleep van de deregulering van de postmarkt in de Scandinavische regio). Het bedrijf heeft uitgebreide mogelijkheden voor de levering van digitale en papieren facturen via meerdere kanalen. 21 Grams biedt nauwe integratie met een breed scala aan ERP-oplossingen voor de hele Scandinavische regio. Op het 21 Grams-platform worden op jaarbasis meer dan 80 miljoen documenten verwerkt.

Service van een neo-bank

De overname van Banqup, gevestigd in België met activiteiten in Polen, zal Unifiedpost Group in staat stellen om meer mogelijkheden voor open bankieren en data-analyse aan te bieden aan zijn meer dan 440.000 kmo-klanten. Met de integratie van de mogelijkheden van Banqup krijgt het Unifiedpost-platform toegang tot open bancaire ecosystemen waardoor analyse van gecombineerde bank- en documentgegevens mogelijk is. Die kunnen bedrijven gebruiken voor cashflowvoorspelling en andere doeleinden.

E-commerce-oplossingen

Unifiedpost Group wil ook Akti overnemen. Dat is een Belgisch bedrijf met een jaaromzet van half miljoen euro. Akti biedt commerciële en e-commerceoplossingen biedt, inclusief orderbeheer en factuurverwerking voor de kmo’s via een cloudplatform.