AirX tankt groeifinanciering via crowdfundingcampagne

27 april 2022
AirX tankt groeifinanciering via crowdfundingcampagne

Om de groeispurt te versnellen, doet AirX beroep op crowdfunding. “We zoeken investeerders via achtergestelde leningen met WinWinner”, legt oprichter Dirk Merken uit. “We willen ons verzekeren van minimaal 100.000 euro financiering.”

Het team van zes experten van AirX ziet haar aanvragen voor het inregelen van het binnenklimaat stelselmatig toenemen, dus zit uitbreiding eraan te komen. Een investeringsronde bij het grote publiek moet haar groeispurt opvangen.

Projecten in heel het land

‘Een praktijkgericht expertisebureau’, zo omschrijft founder Dirk Merken zijn onderneming het liefst. AirX streeft namelijk naar een energiezuinig, gezond en comfortabel binnenklimaat. Of het nu in de zwembaden van Center Parcs is, ZEB-kledingwinkels of het historische gebouw van Het Steen: een goede ventilatie bewijst overal zijn nut.

Het team van experten bekleedt een bijzondere positie in België, verduidelijkt Dirk Merken. “We verstaan de taal van het technische ontwerp van een studiebureau, maar evengoed gaan we heel hands-on te werk en bieden we hulp bij het veldwerk van de installateur. Op die manier bieden we onze klanten hulp bij volledige proces van ventilatieregeling.”

Gezocht: ervaren personeel

De aanvragen voor het inregelen van ventilatiesystemen blijven toenemen, dus moet AirX mee. Een uitbreiding van het team dringt zich op: de aanwerving van twee ervaren technische profielen en een administratief bediende staat hoog op de agenda.