Balans privé-werk bindt finance professionals sterker dan loonsverhoging

10 January 2019
Balans privé-werk bindt finance professionals sterker dan loonsverhoging

Balans privé-werk bindt finance professionals sterker dan loonsverhoging

Nogal wat finance professionals waarderen een goede balans privé en werk even sterk als hun loon. Een en ander blijkt uit een steekproef naar aanleiding van de jaarlijkse Hays Salarisgids Finance en Accounting.

Uit een beperkte enquête naar aanleiding van de Salarisgids Finance en Accounting van Hays blijkt dat ruim 70% van de honderd bevraagde werkgevers afgelopen jaar een financieel profiel rekruteerde. Bedrijven geven de voorkeur aan mensen met ervaring. 33% kiest voor professionals die al vijf tot tien jaar aan de slag zijn.

Integratie en begeleiding

Bedrijven doen er goed aan om te investeren in een integratiestrategie. Zowel nieuwkomers als werknemers die al langer aan de slag zijn in een bedrijf hebben nood aan begeleiding, evaluatie en feedback. “Een goed ondersteunde werknemer presteert niet alleen efficiënter, maar vindt ook sneller gehoor bij issues. Communicatie voorkomt in vele gevallen dat de werknemer overstapt naar een nieuwe werkgever”, legt Ludovic Bessière van Hays uit.

Uit de salarisgids blijkt dat 56% van de werkgevers een integratieprogramma aanbiedt. Toch moeten bedrijven hun strategie en uitwerking verbeteren. Maar liefst 52% van de bevraagde werknemers geeft aan geen weet te hebben van een dergelijk programma.

Comfort evenaart salaris

Hays stelt vast dat salaris nog steeds een belangrijk mechanisme is om personeel aan een bedrijf te binden, maar niet langer het enige criterium. Minstens even belangrijk zijn

  • een goede balans tussen privé en werk;
  • flexibiliteit;
  • comfortabele mobiliteit en
  • een aangename werksfeer.

Tot slot blijkt dat jonge en oudere werknemers andere voorkeuren hebben. De levensfase van de werknemer speelt een belangrijke rol. Werknemers tussen 18 en 25 jaar willen een goede work-life balance. Professionals tussen 46 en 65 jaar verkiezen echter een leuke sfeer op het werk.