Privacyverklaring

Basware: Gebrek aan transparantie in toeleveringsketens is problematisch

21 februari 2020
Tekst
Peter Ooms

Organisaties missen transparantie in hun toeleveringsketens. Bedrijven vinden dit een belangrijk risico is. Dat blijkt uit een studie van Basware.

Bijna een kwart (24%) geeft toe dat ze de bedrijfsvoering van leveranciers niet effectief evalueren, waarbij 45% aangeeft dat handmatige processen een belangrijke oorzaak van onvolledige gegevensinvoer zijn.

Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door Harvard Business Review Analytic Services (HBRAS) in opdracht van Basware. Dat onderzoek identificeert een duidelijk verband tussen commercieel succes en de zichtbaarheid van de manier waarop leveranciers werken.

Naast het belang van ethische overwegingen blijven de meest voorkomende factoren voor het evalueren van leveranciers economisch. 60% van de respondenten noemt 'waar voor uw geld' en 54% noemt 'kostenbesparingen' als hun belangrijkste criteria. Succesvolle bedrijven maken bijna twee keer zoveel kans effectief te zijn bij het evalueren van leveranciers.

Dany De Budt, country manager van Basware: “Dat zoveel organisaties het vermogen missen om effectief te controleren met wie ze zaken doen, is een belangrijke reden tot bezorgdheid. Chief Executives hebben gelijk dat ze zich zorgen maken over de reputatie en commerciële implicaties van blinde vlekken in hun supply chain. Dit rapport constateert dat zichtbaarheid van de geld-, goederen- en dienstenstroom een bepalend kenmerk is van succesvolle bedrijven. Dit betekent verantwoordelijkheid nemen voor niet alleen de kwaliteit van goederen en diensten, maar ook voor de manier waarop ze worden geproduceerd. We definiëren dit als visible commerce - met volledige transparantie waarmee u betere, meer verantwoorde beslissingen kunt nemen.”

Meer in het topic: