Basware klanten omarmen artificial intelligence

7 March 2019
Basware klanten omarmen artificial intelligence

Klanten van Basware omarmen massaal SmartCoding met ingebouwde Artificial Intelligence-technologie. De afgelopen zes maanden gebruikten meer dan 180 Basware-klanten automatische SmartCoding-templates voor de automatische verwerking van ruim 80.000 facturen.

SmartCoding helpt gebruikers bij de verwerking van facturen zonder bestelbonnummer (PO) en zet daarmee een belangrijke stap richting touchlessfactuurafhandeling. Door middel van SmartCoding kunnen die facturen toch automatisch worden gecodeerd met minimale menselijke interventie.

"Veel P2P-systemen beloven wel om PDF-afbeeldingen automatisch naar data om te zetten, maar tot nu toe is alleen Basware in staat dit te bewerkstelligen", aldus Dany De Budt, Country Manager bij Basware. "Scrape or Smash-oplossingen vereisen toch nog steeds dat de gebruiker mapping tasks beheert of vragen om 'buyer validated compliance'. Deze oplossingen kunnen daarom nauwelijks als automatisch worden beschouwd."

Met de hulp van een nieuw machine learning-algoritme zoekt en analyseert SmartCodinghistorische factuurdata en -coding templates. Daaruit komt een aanbeveling voor de juiste grootboekcodering van niet-PO-facturen. Zonder de technologie zou het handmatig verwerken van deze facturen een tijdrovende klus zijn.

"SmartCoding maakt het gebruik van factuurautomatisering eenvoudiger. Het is zeker een stap dichter bij de touchless invoice handling", stelt Dany De Budt nog.

Door gebruik te maken en vooral te leren van financiële bedrijfsdata kan SmartCoding continu de nauwkeurigheid van aanbevelingen verbeteren. Dit verhoogt de efficiëntie, productiviteit en nauwkeurigheid van de factuurafhandeling.