Bedrijven maken onvoldoende gebruik van flexibele verloning

12 september 2019
Bedrijven maken onvoldoende gebruik van flexibele verloning

Flexibele verloning wint aan populariteit als interessant alternatief voor de dure ‘naakte’ loonsverhoging. Toch worden de bestaande mogelijkheden nog onvoldoende benut.

Dat blijkt uit een bevraging van sociaal secretariaat Partena Professional bij 169 bedrijven. Daarbij heeft het de loongegevens van 257.000 werknemers geanalyseerd. Niet alleen verschillende interessante bonusvormen, opties en warranten, maar ook meer ingeburgerde en eenvoudige vormen van loonoptimalisatie blijven sterk onderbenut. Zo voegt nog steeds 74% van de bedrijven geen maaltijdcheques en 66% van de bedrijven geen ecocheques toe aan het verloningspakket. In 80% van de bedrijven wordt geen groepsverzekering aangeboden. Hospitalisatieverzekeringen zijn nog minder populair: in 90% van de bedrijven zitten ze niet in het pakket. Partena Professional adviseert werkgevers om de bestaande mogelijkheden voor loonoptimalisatie meer en beter te benutten. Op basis van een heldere rewardstrategie moeten ze de voordelen ervan duidelijker zichtbaar te maken voor werknemers.

Patrick Van Hool, Business Manager Payroll & Legal Consulting bij Partena Professional: “Veel bedrijven hebben geen duidelijke reward strategie. Daarom zien ze de mogelijkheden van de verschillende formules al te vaak over het hoofd. Daarenboven informeren ze hun medewerkers vaak onvoldoende over de voordelen ervan. Wij adviseren werkgevers daarom om een duidelijke reward strategie te ontwikkelen, en hun medewerkers jaarlijks een overzicht te bezorgen van de voordelen die zij krijgen.”