Privacyverklaring

Belgisch Ibanfirst bij snelstgroeiende bedrijven van Europa

10 maart 2021
Tekst
Peter Ooms

Ibanfirst staat voor het tweede jaar op rij in de FT 1000-ranglijst. Het bedrijf klom van de 815 de naar de 258ste plek sinds de vorige editie.

Ibanfirst is het enige Belgische bedrijf dat in de prestigieuze ranglijst van de Financial Times staat. Met een absolute groei van 585,7% tussen 2016 en 2019, is deze vermelding een echte erkenning van de hypergroeistrategie van Ibanfirst.

De Top 3 bestaat uit het Britse groene energiebedrijf Bulb Energy, de Letse online geldschieter Sun Finance en het Britse waterbedrijf Everflow Group. De hele top 10 van dit jaar zijn nieuwe inzendingen. Slechts 314 bedrijven op de lijst verschenen ook in de ranglijst van 2020. In totaal zijn 92 bedrijven gerangschikt onder de snelst groeiende in drie opeenvolgende jaren.

Betalingstracker

Het Frans-Belgische fintechbedrijf zamelde aan het einde van het tweede kwartaal van afgelopen jaar 21 miljoen euro aan Serie C-fondsen in en blijft zijn doelstelling om uit te groeien tot de marktleider met zijn digitale platform voor grensoverschrijdende betalingen nastreven.

Ondanks de Covid-19-beperkingen die werden ingevoerd in het volledige continent, kon Ibanfirst zijn internationale groei versnellen en werden de initiatieven voor productontwikkeling de afgelopen twaalf maanden verscherpt. Naast de opening van het kantoor in München in november 2020, lanceerde het bedrijf zijn nieuwe en innovatieve Payment Tracker in januari van dit jaar, waardoor de klanten en hun begunstigden de betalingen in realtime konden opvolgen, net zoals dat het geval is voor de levering van pakketjes.

CEO en oprichter van Ibanfirst Pierre-Antoine Dusoulier deelt de volgende verklaring als antwoord op het nieuws: “We zijn er trots op dat we voor het tweede jaar op rij in de ranglijst van de 1000 snelstgroeiende Europese bedrijven van de Financial Times staan. We zullen innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen om de dagelijkse activiteiten van onze klanten te vereenvoudigen en hun internationale succes te verzekeren.”

Ibanfirst werd opgericht in 2013 met slechts 16 werknemers. Ondertussen is het uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met meer dan 200 werknemers en meer dan 4.000 klanten in Europa en daarbuiten. Door te focussen op de ontwikkeling van zijn bancaire kerninfrastructuur en de platform-gerichte aanpak sinds de oprichting, kon het fintechbedrijf flink investeren in zijn expertise en zijn R&D-doelstellingen nastreven, onder andere met de opening van een derde R&D-centrum in Tunis in juli van afgelopen jaar.

Meer in het topic: Pierre-Antoine DusoulierFTFinancial Times