Privacyverklaring

Binance helpt belastingdetails te verstrekken voor cryptotransacties

8 februari 2023
Tekst
Peter Ooms

Binance Tax is een nieuwe tool waarmee gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot details van de belasting die gepaard gaat met hun cryptohandelsactiviteiten. De lancering past in een brede actie van cryptoplatform Binance om de geloofwaardigheid en veiligheid op te krikken.

Met Binance Tax kunnen gebruikers een rapport downloaden met een belastingoverzicht van alle winsten of verliezen die ze met Binance hebben gemaakt. Er lopen nu testen in Frankrijk voordat het platform de tool later dit jaar naar andere markten wereldwijd brengt.

Taks op cryptotransacties

Binance Tax werd ontworpen na een groeiende vraag van klanten om op het platform een eenvoudig te gebruiken tool ter beschikking te hebben die inzicht geeft in hun belastingplicht. Gebruikers hebben toegang tot een overzicht van hun handelsactiviteiten door in te loggen met hun Binance-account. Eenmaal ingelogd, kunnen ze kiezen uit 'Gerealiseerde kapitaalwinsten', 'Inkomenswinsten' of 'Transacties'. Vervolgens genereert de tool een downloadbaar belastingrapport met een overzicht van eventuele winst of verlies.

Meer regulering

Roy van Krimpen is regional lead voor Binance. “Ik werk de laatste tijd vooral aan het verbeteren van onze positie op het vlak van compliance & regulation.” De tool past dan ook in een actie van Binance voor meer regulering van de cryptowereld. Het platform wil voor meer transparantie zorgen inzake financiële stabiliteit en levert inspanningen om de veiligheid voor de gebruikers te verhogen. “Half januari hebben we in Zweden al de erkenning gekregen van de financiële toezichthouder. Intussen werken we ook aan een Nederlandse erkenning. Een registratie in Nederland zal ook voor de Belgische klanten voordelen hebben”, zegt Roy van Krimpen.

Binance had al aangekondigd dat het zich aansluit bij het ACSS om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers vertrouwd zijn met de regelgeving over anti-witwaspraktijken.

Binance is vooral bekend voor zijn ‘crypto exchange’: een beurs waar 380 verschillende munten verhandeld kunnen worden. Hier zijn vooral particulieren actief die via kleine transacties willen beleggen in bitcoin, ethereum en dergelijke. Binance heeft intussen 128 miljoen gebruikers. De meesten zijn jonge mannen tussen 18 en 35 jaar oud. In 2022 waren er in totaal 300 miljard transacties, goed voor een volume van 65 miljard dollar per dag.

Binance Pay

Binance ziet vooral perspectief voor Binance Pay. Roy van Krimpen: “Binance Pay laat toe te betalen en betaald te worden in cryptomunten. Er zijn al een aantal e-commerceplatformen (Farfetch) en mobiliteitsoplossingen (Bolt) die ermee werken. Onze blockchaintoepassing moet het ook mogelijk maken om heel snel geld naar de andere kant van de wereld te sturen. We zien hier mooie opportuniteiten voor de gewone bedrijven.”

Via meer dan duizend educatieve artikels en veertig online- en offline-events in Europa zette Binance Academy ook in op het verhogen van de kennis over crypto, web3 en blockchain bij Belgische en Europese gebruikers.