BNP Paribas Fortis Private Equity neemt minderheidsbelang in Konings nv.

21 september 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis Private Equity neemt minderheidsbelang in Konings nv.

BNP Paribas Fortis Private Equity neemt een minderheidsbelang in Konings nv. Het bedrijf uit Zonhoven is actief als co-packer en onafhankelijke drankenproducent. Het specialiseert in het afvullen van alcoholische en niet-alcoholische dranken voor derden, meestal grote drankenmerken.

Konings is de vijfde investering van BNP Paribas Fortis Private Equity dit jaar. Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity, vindt bij Konings “alle kenmerken van een sterk bedrijf”: een fenomenaal trackrecord van winstgevende groei, een gedegen management en uitstekende groeiperspectieven. “Konings speelt namelijk uitstekend in op de nieuwe trends in de drankenwereld.” Een en ander moet de “internationale duurzame groeiambities” ondersteunen, zo zegt aandeelhouder Dirk Maris.

Konings begon 75 jaar geleden als producent van jenever. In 2007 deden vier managers een management buy-out (Jos Rutten, Dirk Maris, Luc Nulens en Jef Moors) met steun van de bank. Konings telt op dit ogenblik 680 medewerkers, verspreid over zes vestigingen (drie in België en een in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland).

Bron: BNP Paribas Fortis