Bram Desmet: CEO Solventure en adjunct-professor Vlerick

7 January 2019
Bram Desmet: CEO Solventure en adjunct-professor Vlerick

De financiële afdeling leeft al eens op gespannen voet met de operationele departementen die verantwoordelijk zijn voor inkoop, productie en logistiek. Hoe kunnen bedrijven die samenwerking verbeteren? We vragen het aan een expert en twee ervaringsdeskundigen op het FDseminar Supply Chain & Finance.

In zijn pas verschenen boek Supply chain strategy and financial metrics brengt Bram Desmet zijn ideeën rond het gebruik van financiële graadmeters in het beheer van de supply chain bij elkaar. Centraal staat nog steeds de supply chain driehoek met in de hoeken de thema’s service, kosten en cash. "Traditioneel kijken bedrijven wel naar service en kost, maar veel minder naar cash. Met de financiële crisis is het belang van werkkapitaal gegroeid en daarmee trad ook de financiële afdeling naar voren in de discussie. Ik raad daarom bedrijven aan om bij het beheer van die spanningen gebruik te maken van de parameter return on capital employed (ROCE). Die ratio gebruiken investeerders om het rendement van hun ingezet kapitaal te bewaken."

Op het FDseminar geven we onze finance-community de kans om ideeën en inzichten uit te wisselen over de relatie tussen supply chain en finance. Is die werkelijk zo gespannen als de vakliteratuur doet uitschijnen?

Discuss & connect! Schrijf je hier in!

Bram Desmet

Wil je het programma nog eens nalezen? Klik dan hier. Onze tarieven kan je hier terugvinden.

Met dank aan onze sponsors