Privacyverklaring

Business Angels van Ban Vlaanderen stappen in Heet Gaming

14 mei 2022
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Foto door Yan Krukov via Pexels

Twee leden-investeerders van het Business Angels Netwerk (Ban) Vlaanderen stappen samen met een derde investeerder in de Belgische starter Heet Gaming BV. Heet Gaming is een professionele e-sportorganisatie.

De business angels investeren samen 200.000 euro en zullen met raad en daad op het vlak van marketing, legal en finance de jonge onderneming helpen haar ambities waar te maken. Heet Gaming wil de Belgische e-sportwereld professionaliseren en biedt daarom een complete dienstverlening voor teams. Het leidt onder meer spelers op, biedt advies en coaching en verzorgt deelname aan toernooien.

Nieuwe sector

De overeenkomst illustreert hoe Ban Vlaanderen zijn steentje kan bijdragen aan de groei van compleet nieuwe en niet evidente sectoren. Heet Gaming-oprichter Tim Buysse maakte naam als professioneel gamer. Na zijn internationale carrière had hij nieuwe ambities in de e-sport: “Ik wilde in België een organisatie oprichten die omkadering en ondersteuning zou bieden op het niveau van internationale teams. Einde 2020 kon ik samen met een vennoot van start gaan, gamers en teams een pro-contract aanbieden en hen ondersteunen om op internationaal niveau toernooien te winnen.”

Eind 2021 ging Tim Buysse op zoek naar kapitaal om de sprong naar een professionele organisatie te financieren: “We hebben met tal van kandidaten gesproken, maar er was geen klik. Tot we in contact kwamen met Ban Vlaanderen en we op aanraden van de projectbegeleider gingen pitchen. Dit voelde meteen goed; we werden uitstekend begeleid en hebben massa's waardevolle kennis en inzichten over ondernemen opgestoken.”

Onmiddellijk interesse

Er waren onmiddellijk geïnteresseerde business angels die wilden instappen Stefan Otte en Walter Luyten besloten aan boord te komen, samen met Mario Haneca die al aanwezig was via het persoonlijke netwerk van Tim . Ze brengen elk 100.000 euro kapitaal in.

• Stefan Otte is marketingspecialist en zal een actieve marketing rol op nemen in Heet en de marketingafdeling aansturen. Zijn kennis en ervaring als ondernemer zijn erg belangrijk voor alle operationele en financiële beslissingen.

• Walter Luyten speelt een ondersteunende rol: hij houdt zich bezig met juridische en administratieve zaken en zorgt ervoor dat het management de zin en verwachtingen van beslissingen dieper overdenken.

• Mario Haneca tenslotte kan via zijn achtergrond als coach een belangrijke bijdrage leveren aan de Heet dienstverlening , en geeft bijkomend ook financieel en investeringsadvies.

“Mijn investering in Heet is een van de snelste beslissingen die ik als business angel ooit heb genomen. Tims zakelijke pitch aan Ban Vlaanderen maakte me duidelijk dat de oprichters van Heet weten waar ze het over hebben, graag willen winnen en de juiste waarden voor ogen hebben. Ik ben ervan overtuigd dat Heet zeer snel zal evolueren en de lat voor de hele e-sport business voortaan hoger zal leggen zegt investeerder Stefan Otte.

Geen voeling met e-sport

Een opvallend aspect van de overeenkomst is dat de investeerders niet per se voeling hebben met de e-sportwereld. Tim Buysse: Wij zochten competentie en netwerk op het vlak van ondernemen. En dat hebben we dankzij de angels van Ban Vlaanderen ook gevonden. De investeerders zijn in de eerste plaats ondernemers die betrokken zijn en die actief meewerken aan onze toekomst. Samen met de adviseurs van Ban Vlaanderen l aten ze ons nadenken over ondernemen. En ze geven een andere kijk op strategische stappen. Een jaar terug zou ik beslissingen genomen hebben die allicht niet in het belang van het bedrijf waren aldus Buysse. Heet Gaming ambieert een vooraanstaande internationale organisatie te worden.