Privacyverklaring

Chris Breemeersch is Group Chief Audit Executive voor MeDirect Group

14 april 2022
Tekst
Peter Ooms

Na zijn periode als Head of Audit bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, is Chris Breemeersch sinds juli vorig jaar aan de slag bij de Maltese MeDirect bankgroep.

Hij werd eerder deze maand door de Maltese (MFSA), Belgische (NBB) en Europese (ECB) regelgevers bevestigd in zijn nieuwe rol.

MeDirect biedt in België spaar- en investeringsoplossingen aan via MeDirect Bank NV en een eWealth app. De bankgroep positioneert zich als een WealthTech en digitale disruptor maar breekt momenteel ook verder door in Malta, België en Nederland met hypothecaire leningen. MeDirect bekijkt de mogelijkheden om verder op te schalen in andere landen en blijft ook actief op de markt van internationale bedrijfskredieten via haar kantoor in Londen.

Binnen dit pan-Europees project zal Chris als Chief Audit Executive voor de hele groep de interne auditfunctie aansturen. Op dit vlak heeft hij een aanzienlijke ervaring opgebouwd bij Sumitomo Mitsui, Dexia Groep, DenizBank en KBC. Hij startte zijn carrière als auditor bij KPMG. Bij Joos Consulting was hij als Loyalty Director bijna drie jaar verantwoordelijk voor de bank- en verzekeringssector.