Privacyverklaring

Consolidatie van boekhoudsoftware in de cloud

4 augustus 2020
Tekst
Peter Ooms

Het Noorse Visma kondigt vandaag aan dat het Yuki heeft overgenomen. Het is een volgende stap in de consolidatie van de boekhoudsoftware in de cloud.

Visma - intussen ook bekend van de wielerploeg Jumbo Visma met onder andere Wout Van Aert - is een grote Europese aanbieder van cloud-bedrijfsoplossingen. Het is nu al marktleider in Scandinavië, met daarnaast activiteiten in de Benelux, Centraal- en Oost-Europa. Het vergroot nu zijn aanbod in de Benelux en Spanje door de overname van het boekhoudplatform Yuki. Dit is Visma’s derde strategische overname in de markt voor boekhoudsoftware. Eerder dit jaar werden al de Nederlandse bedrijven Visionplanner en Nmbrs geïntegreerd.

Yuki werd opgericht in 2007 en is actief in Nederland, België en Spanje met ongeveer 200 medewerkers. Dagelijks werken ruim 1300 accountantskantoren en zo’n 100.000 ondernemers met software van Yuki. De oprichters hebben tien jaar geleden de innovatie voor de accountancymarkt in gang gebracht met de introductie van volledige geautomatiseerde verwerking van de boekhouding door intelligente herkenning van documenten. Sinds de introductie in 2014 op de Belgische markt profileert Yuki zich tot een snelgroeiende accountingoplossing in de cloud die de brug slaat tussen ondernemers en accountants.

John Reynders, country director Visma Benelux

Bron: Visma