Coronacrisis: praat erover met je bankier

18 maart 2020
Coronacrisis: praat erover met je bankier

Febelfin en minister van Financiën Alexander De Croo doen een oproep naar bedrijven in financiële moeilijkheden door het coronavirus. Praat met je bankier.

De financiële sector en minister van Financiën zijn zich ervan bewust dat de crisis de bedrijven zwaar treft. De preventieve maatregelen van de overheid heeft de verspreiding van het coronavirus in te dijken, zijn erg ingrijpend. In veel sectoren valt het bedrijfsleven grotendeels of zelfs helemaal stil.

Febelfin en de minister van Financiën roepen bedrijven die in financiële moeilijkheden zitten of dreigen te komen op om zeer snel met hun bankier te gaan praten. De bank en het bedrijf kunnen samen oplossingen zoeken om het hoofd boven water te houden.

Overleg tussen Febelfin en Nationale Bank

Febelfin heeft uitvoerig overleg gepleegd met de minister van Financiën en de Nationale Bank van België. De sector zal zelf alle mogelijke inspanningen doen om bedrijven doorheen deze moeilijke periode te helpen. Veel van die bedrijven beschouwden de banken voor de aanvang van de crisis als solide. De sector roept bedrijven die problemen ondervinden door deze crisis op zo snel mogelijk contact op te nemen met hun bankier om gerichte oplossingen te kunnen uitwerken.

Uiteraard blijven de banken bedrijf per bedrijf individueel analyseren. De financiële situatie, de vooruitzichten en de behoeften van bedrijven kunnen immers sterk verschillen. De banken gaan ervan uit dat ze zo het overgrote deel van de bedrijven doorheen deze crisisperiode kunnen helpen.

De minister van Financiën en de Nationale Bank van België bekijken samen met de sector op korte termijn hoe een waarborgregeling voor een nog bredere ondersteuning kan zorgen.