Credendo fuseert haar specialiteiten

16 september 2020
Credendo fuseert haar specialiteiten

Credendo – Guarantees & Speciality Risks wil een belangrijke gespecialiseerde kredietverzekeraar worden in 2021. Het aanbod: borgtochten (SurTech), excess-of-loss- en single-risk-polissen.

De fusie – die nog goedgekeurd moet worden door de regelgevende instanties – wil een nieuwe grote speler op de gespecialiseerde kredietverzekeringsmarkt zetten door drie strategische businesslijnen voor verhandelbare risico's (handelskredieten, borgtochten en ‘single risks’) samen te brengen in één entiteit. De gefusioneerde onderneming zal met het gezamenlijk kapitaal van 135 miljoen euro ook nieuwe markten aanboren. Ze kan ook een nieuw cliënteel kunnen aanspreken door het voordeel van extra middelen en uitgebreide distributiekanalen.

Groei voor specialiteiten

“Credendo – Guarantees & Speciality Risks voegt twee van onze entiteiten samen die elkaar zeer goed aanvullen, zowel wat betreft activiteiten als geografische gebieden. Zo kunnen ze samen een duurzame impact creëren op de ontwikkeling van onze business.” Dat zegt Dirk Terweduwe, Group CEO van Credendo.

“Credendo – Excess & Surety, onze entiteit die excess of loss, top-up-dekking en borgtochten aanbiedt op de Europese markt, kent een aanhoudende groei,” zegt Eckhard Horst, General Manager van Credendo – Excess & Surety: “Een grotere speler worden, past perfect binnen onze bedrijfsstrategie. We willen onze capaciteit verder uitbreiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van zowel grote ondernemingen als kmo’s, en met name voor de borgtochten. Dit strookt met onze doelstelling om onze producten in te zetten op de extra markten waar Credendo – Single Risk actief is, en om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen, verder bouwend op het platform Credendo Booster.”

Een Europese voetafdruk

De nieuwe entiteit heeft een hoofdkantoor in Brussel en teams in negen landen. Het gaat om Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. Ze zal opereren onder de leiding van Eckhard Horst, momenteel General Manager van Credendo – Excess & Surety. Hij krijgt daarbij de ondersteuning van drie Business Line Managers die elk aan het hoofd staan van een gespecialiseerde kredietverzekeringslijn.

  • Annet de Grooth zal de borgtochten coördineren vanuit Amsterdam.
  • Marco Censi zorgt voor de coördinatie van de excess-of-loss-business vanuit Italië en
  • Kerlijne Van Steen werkt sinds kort voor Credendo – Single Risk in Zwitserland. Zij neemt van daaruit de coördinatie van de single-risk-business op zich.