Daan Verhelst is de nieuwe president van Capitant Belgium

7 mei 2021
Daan Verhelst is de nieuwe president van Capitant Belgium

Capitant Belgium heeft een nieuw uitvoerend bestuur verkozen. Daan Verhelst volgt Jill Cornelis op die vorig jaar aan het hoofd van de organisatie stond.

Capitant Belgium is de overkoepelende en ondersteunende structuur van Capitant, met werkingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Luik.

Het nieuwe directiecomité op nationaal niveau bestaat verder uit volgende leden: Bernd Vanmuysen (Career), Charlie Dierickx (Marketing), Leon Cheung (Treasury), Joséphine Bourgeois (Projects) en Ian Knapen (Corporate Relations).

Gericht op financiële beroepen

Daan Verhelst was vorig jaar al actief in de vereniging als President van Capitant Leuven. Hij is een student handelsingenieur, major Accounting & Financieel Management en minor Finance, in zijn eerste masterjaar aan de KU Leuven. “De doelstelling van Capitant is om de kennis van financiële zaken te verbeteren bij alle studenten. Daarbij hebben we een specifieke werking naar jonge mensen toe die achteraf in een financieel beroep terecht willen komen, binnen de financiële sector maar evengoed daarbuiten dus. Hen willen we graag van begin tot einde begeleiden: van bij de start van hun studies tot en met hun eerste werkaanbieding.”

“Dat staat trouwens los van de studierichting of het type onderwijs, Capitant is er voor elke student met een interesse in finance. Daarbij vinden we het ook belangrijk om na te denken over de financiële geletterdheid van middelbare scholieren en hoe we hier kunnen helpen zodat iedereen van jongs af aan de nodige financiële basiskennis meekrijgt.” zegt Daan Verhelst.

Heropstart

Voor het aankomende jaar heeft hij vooral oog voor de heropstart van de fysieke evenementen voor het doelpubliek. “Vorig jaar ging eigenlijk alles alleen digitaal. Dat had veel succes: meer activiteiten met een goed bereik. Maar iedereen wil toch graag weer mensen in het echt ontmoeten. Wij willen onze leden weer een echte ervaring bieden vanaf oktober.”

Een specifiek aandachtspunt binnen Capitant is de samenwerking met bedrijven bij de organisatie van lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. “Hier willen we de kwaliteit van onze contacten nog verder opdrijven.”