“De waarden van het bedrijf zijn dezelfde als in mijn privéleven”

1 april 2022
“De waarden van het bedrijf zijn dezelfde als in mijn privéleven”

Cfo Inge Tas kiest voor duurzaam en open bedrijf

Inge Tas is de nieuwe cfo van Triginta, een bedrijf gespecialiseerd in erfgoed en in het herbestemmen van religieuze gebouwen. Ze voelt zich helemaal thuis in het bedrijf. Ze komt over van het bedrijf Intervest Offices & Warehouses.

Triginta is een jong bedrijf dat nu vier jaar bestaat. Het bedrijf focust zich op sociaal verantwoord maatschappelijk vastgoed en is continu op zoek naar kloosters en religieuze sites om die een nieuwe bestemming te geven, bijvoorbeeld voor de zorgsector of als kantoorgebouw.

“Het herbestemmen van oude gebouwen in plaats van ze te slopen, is ook duurzaam bezig zijn”, zegt Tas. “Vooral hun visie op vastgoed en toekomstplannen hebben me aangetrokken.”

Triginta controleert vandaag 280 miljoen euro vastgoedprojecten en streeft naar een vastgoedportefeuille van meer dan 600 miljoen euro tegen 2026. “Het bedrijf is de start-upfase door”, zegt Tas. “Nu komt de fase van professionalisering. Er moet ook een goed gestructureerde financiering opgezet worden voor de geplande groei.”
Alles wat nodig is voor de ondersteuning van de groeiplannen op financieel vlak zal Inge Tas mee organiseren.

Nieuw ERP-pakket

Door de aankomende groei zullen ze ook voor een nieuw ERP-pakket kiezen. “Met de IT-manager bekijken we de nood voor een  aangepast ERP- en boekhoudpakket, zoals voor de verhuur van vastgoed”, zegt Tas. “We hebben straks veel huurders die gefactureerd moeten worden. We willen op dat vlak professionaliseren, zodat onze IT-systemen klaarstaan als de groei van de portefeuille komt.”

Inge Tas voelt zich bij Triginta al helemaal thuis. “Het sociaal-maatschappelijke spreekt me enorm aan. Heel het team staat er elke dag om sociaal, maatschappelijk en verantwoord vastgoed op de markt te zetten. Dit is een team waar heel open gesproken wordt, waar problemen op tafel gelegd worden, waar geluisterd wordt naar elkaar. De ingesteldheid van mijn werk kan ik doortrekken naar mijn privéleven. Ik leef in een co-housing waar delen en luisteren centraal staan. Het zorgde voor een mooie match tussen mij en het team.” 

Inge Tas werkte de afgelopen vijftien jaar als cfo voor Intervest Offices & Warehouses. Ze behaalde een master Financieel Management van Ondernemingen aan Vlekho in Brussel. Aan de Universiteit Antwerpen haalde ze het diploma Handelsingenieur, master in Industriële wetenschappen.