Dochterbedrijven fuseren tot Credendo – Guarantees & Speciality Risks

2 juni 2021
Dochterbedrijven fuseren tot Credendo – Guarantees & Speciality Risks

Credendo had de fusie aangekondigd in september 2020 en moet een aanzienlijke toegevoegde waarde realiseren. De entiteiten versmelten immers tot een toonaangevende kredietverzekeraar die gespecialiseerd is in borgtochten, excess-of-loss- en single-risk-dekking.

Credendo – Guarantees & Speciality Risks zal voortaan actief zijn over heel Europa, vanuit het hoofdkantoor in Brusse. Het heeft bijkantoren in Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland.

Door de fusie van beide entiteiten wil Credendo alle bedrijven met lokale of internationale transacties gemakkelijker toegang geven tot een breed scala aan gespecialiseerde en innovatieve oplossingen voor verzekeringsdekking en borgstellingen, die voldoen aan hun complexe en veranderende behoeften.

Gespecialiseerd aanbod

“De fusie is langs twee kanten voordelig. Er ontstaat namelijk een enorm potentieel voor Credendo – Guarantees & Speciality Risks om zich te ontwikkelen tot leider binnen deze gespecialiseerde markt”, aldus Dirk Terweduwe, Group CEO van Credendo. “Credendo – Guarantees & Speciality Risks brengt alle gespecialiseerde oplossingen samen. Het kan zo nog beter onze klanten ondersteunen in hun unieke behoeften. De nieuwe entiteit biedt ook een nóg hoger expertiseniveau, doordat onze medewerkers de noden van de kopers door en door begrijpen en dankzij het feit dat er aan kennisdeling gedaan wordt. We verwachten dat de fusie onze inkomsten zal doen toenemen. Het zal ook leiden tot zinvolle kostensynergieën, en tegelijkertijd de financiële kracht van de gefuseerde entiteit zal vergroten.”

Internationale uitbreiding

Met een gecombineerd gestort kapitaal van € 135 miljoen, wordt Credendo – Guarantees & Speciality Risks een belangrijke speler op de borgstellings- en kredietverzekeringsmarkt. In reactie op de aankondiging zei Eckhard Horst, de nieuwe General Manager van Credendo – Guarantees & Speciality Risks: “De fusie is een uitbreiding van onze oplossingen. De nieuwe entiteit zal dan ook een toegevoegde waarde kunnen bieden voor ons groeiend klantenbestand binnen en buiten Europa. Zes maanden geleden begonnen we de fusie van de activiteiten van beide bedrijven voor te bereiden. We verbeterden onze processen en namen de waardevolle middelen van beide entiteiten als gelijkwaardig op in het nieuwe geheel.

Het enthousiasme van onze teams tijdens het fusieproces bevestigt dat het een stap in de goede richting is. Zowel in het hoofdkantoor als in de bijkantoren blijven onze teams nauw samenwerken met hun klanten en partners. Tegelijkertijd hebben we aanzienlijke investeringen gedaan. Zo hebben we een vestiging geopend in Ierland en het Surety-team in Frankrijk versterkt. We blijven investeren in onze mensen en in digitale en AI-technologie om de best mogelijke klantenervaring te bieden.”