Privacyverklaring

Drie betalingstrends voor bedrijven in 2023

20 januari 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Christiann Koepke via Unsplash

Volgens Visa zijn er een aantal opvallende betalingstrends die het bedrijfsleven dit jaar beïnvloeden.

Verschuiving naar 3.0 voor b2b

Dit jaar komt er een nieuwe digitale transformatiegolf. Betalingen 3.0 hebben de overhand, met meer veiligheid, snelheid, flexibiliteit en transparantie. Dit leidt tot meer mobiele betalingen en e-commercetransacties. Volgens Visa is tachtig procent van de transacties in 2025 digitaal.

Focus op tokens

Na de cryptovolatiliteit verwacht Visa dat financiële spelers zich richten op programmeerbare valuta en betalingen. Voor Web3-betalingen houdt de opkomst van betalingen en microbetalingen, alsook van grensoverschrijdende betalingen, aan.

Nieuwe engagements-, betalings- en loyaliteitservaringen worden verwacht om de ambitie van nieuwe uitwisselingen met behulp van technologieën zoals NFT's te realiseren.

Risico op fraude blijft groot

Cybercriminelen passen zich aan de hybride levensstijl en de nieuwste technologieën aan. Visa verwacht een toename van aanvallen op kmo's, met als belangrijkste bedreiging synthetische geloofsbrieven, een kenmerk van identiteitsdiefstal en -vervalsing. Gelukkig blijven innovaties op het gebied van cyberbeveiliging de wereldwijde elektronische handel in real time verbeteren.

Meer in het topic: