Privacyverklaring

“Een stevige dosis gezond verstand”

3 oktober 2022
Tekst
Matthias Vanheerentals

Hilde Wellens verkozen tot Kredietmanager van het Jaar 2022

Hilde Wellens heeft de award Kredietmanager van het Jaar 2022 van het Instituut voor Kredietmanagement vzw (IvKM) gewonnen. De kredietmanager bij Ravago kreeg deze prijs nadat ze op een succesvolle manier de informatiestromen met de kredietverzekeraars en de risicoanalyse van de klantenrelatie automatiseerde.

Ze beheerde een project dat begon als de automatisering van de informatiestromen tussen het bedrijf en de kredietverzekeraars. Daarna vormde ze het om tot een geïntegreerde oplossing waarbij Ravago ook de volledige risicoanalyse van de klantenrelatie automatiseerde. Juryvoorzitter professor Heidi Vander Bauwhede (UGent) maakte de winnaar bekend tijdens de Dag van de Kredietmanager.

Innovatie en technische kennis

Het Instituut voor Kredietmanagement (IvKM), een onafhankelijke ledenvereniging voor kredietmanagers, organiseert de wedstrijd jaarlijks. De jury benadrukte het belang van de combinatie van technische kennis met het management van een projectteam en samenwerking met externe partners. “De jury houdt rekening met innovatie, technische kennis, gebruik van systemen en management”, zegt Ludo Theunissen, voorzitter van het IvKM.

Lovende reacties

De jury was lovend over de aanpak van Hilde Wellens. “Ze heeft het project in goede banen geleid en op een zeer systematische en gestructureerde manier aangepakt”, zegt Theunissen. “Ze heeft het bovendien met een grote mate van enthousiasme voorgesteld. Bij de uitvoering van het project combineerde ze haar stevige technische kennis goed met de nodige dosis gezond verstand. Daarnaast heeft ze door het samenstellen van een gediversifieerd projectteam ideeën en inspiratie van anderen kunnen meenemen.”

Ravago

Ravago is in de ware zin van het woord een familiebedrijf. In de voorbije ruim zestig jaar is de familie uitgegroeid van een lokaal Belgisch team tot een internationaal bedrijf dat wereldwijd opereert en een van de belangrijkste spelers is in recyclage en productie van polymeren, chemicals en bouwmaterialen. De grote internationale firma is ook sterk verankerd in de regionale en lokale markten. Ravago blijft investeren in bedrijven die zichtbaar aanwezig zijn en een positieve impact hebben op zoveel mogelijk mensen.

Meer in het topic: