Financiering nodig voor entertainmentcentrum met escaperooms

29 september 2020
Financiering nodig voor entertainmentcentrum met escaperooms

Vier ondernemers met een passie voor bordspellen en escape rooms openden recent Nerdscape, een gezelschapsspellenwinkel in Vilvoorde. Ze zoeken nog financiering om escaperooms te bouwen.

De ondernemers hebben nog heel wat creatieve ideeën om Nerdscape nog verder te doen groeien en een echt entertainmentcentrum te worden. Met een financieringscampagne via Winwinner hopen ze tot 50.000 euro groeifinanciering op te halen. Na iets meer dan twee weken campagne staat de teller op 14.500 euro.

Online snoepwinkel

In 2018 richtten Mattias Eyckmans en Bart Verheulpen Nerdcandy op. Zowel in de fysieke winkel in Vilvoorde als in de webshop kan je bijzondere snoep en dranken kopen, zoals speciale Fanta’s of snoep in het Harry Potter-thema. Het afgelopen jaar bediende NerdCandy meer dan 3.000 klanten via de webshop.

In het pand naast de NerdCandy-winkel openden Mattias en Bart samen met Nick De Frangh en Joeri Jacobs recent een tweede winkel voor bordspellen: NerdScape. Joeri Jacobs: “Wij willen een groot gamma aanbieden en advies op maat geven om zo een bordspel te vinden dat perfect bij jou past. Er is ook een lounge waar je gratis spellen kan uitlenen om ter plaatse te spelen.”

Verder wil het viertal nog een ander concept uitwerken: “We gaan een tweedehandssysteem opzetten, waarbij mensen een oud bordspel kunnen inleveren in ruil voor winkelkrediet bij NerdCandy of NerdScape. Op die manier willen we board games een tweede leven geven en een community van liefhebbers van bordspellen opbouwen”, licht Joeri toe.

Nerdor, de onderneming met de merken Nerdcandy en Nerdscape, ambieert een wisselwerking tussen beide zaken. “We willen inzetten op een sterke belevenis voor onze bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bordspel over Harry Potter en daarbij allerlei Harry Potter-gerelateerd snoepgoed verkopen. We gaan de internationale snacks van NerdCandy ook verkopen in onze bordspellenlounge. Zo kan je genieten van een hapje en een drankje tijdens je spel”, zegt Nick De Frangh.

Nerdcandy

Groeitraject met escape rooms en spaceship simulator

Nerdcandy is erin geslaagd om een belangrijke speler te worden in de import van speciality candy & drinks voor de Belgische en Nederlandse markt. Zo heeft het ondertussen zelfs een exclusiviteitscontract voor de sciencefiction-, strip- en fantasybeurs Facts.

Ook voor Nerdscape hebben de ondernemers een groeitraject voor ogen: ze willen er enkele escape rooms bouwen en een spaceship simulator inrichten. “Escape rooms winnen nog steeds aan populariteit, het publiek is zeer divers en breed geworden. Fans van escape rooms zijn vaak op zoek naar nieuwe kamers die ze kunnen spelen. Een spaceship simulator is dan weer iets exclusiever en ongewoner. Hiermee willen we dan ook inspelen op de nieuwsgierigheid van onze klanten”, vult Mattias Eyckmans aan.

Financiering gezocht

De groeiplannen -de lounge, de escape rooms, de spaceship simulator- vereisen uiteraard investeringen. Om de nodige financiering hiervoor op te halen lanceerde Nerdor onlangs een campagne bij het crowdlendingplatform Winwinner. Investeerders kunnen zo een lening toekennen aan de ambitieuze onderneming, die minimaal 15.000 euro en maximaal 50.000 euro wil ophalen via de campagne. Na iets meer dan twee weken is het minimale doelbedrag al in zicht: de teller staat op 14.500 euro. De campagne loopt nog tot en met 10 november.