Privacyverklaring

Fonds voor infrastructuurprojecten

28 februari 2019
Tekst
Peter Ooms

AG Insurance, de FPIM en Synatom bundelen hun krachten in het Fonds I4B – The Belgian Infrastructure Fund dat de ontwikkeling van infrastructuurprojecten wil versnellen.

Dit Fonds wil op lange termijn investeren in de infrastructuursector om de ontwikkeling ervan in België te bevorderen. Het wil zo Belgische bedrijven te ondersteunen bij hun Europese infrastructuurprojecten. Het kapitaal van het fonds bedraagt 150 miljoen euro – 50 miljoen euro van elke oprichter. Dat bedrag kan later worden opgetrokken tot 250 miljoen euro. Op die manier zal het Fonds voor 2 miljard euro aan infrastructuurprojecten kunnen ondersteunen.

Het Fonds, met een duurtijd van 15 jaar, voorziet om het eigen vermogen te investeren in allerlei infrastructuurprojecten. Die kunnen zijn opgezet door de openbare of door de privésector. De projecten zijn gericht op hernieuwbare energie, de opslag van elektriciteit, stedelijk vervoer, gebouwen van openbaar of maatschappelijk nut, digitale netwerken, wegen, maritieme, haven-, rivier- en luchthavensectoren, en infrastructuuruitrusting. Het Fonds zal bijzondere aandacht besteden aan projecten van innovatieve Belgische bedrijven om hun groei te ondersteunen en versnellen.

De aanpak van AG Insurance, de FPIM en Synatom ligt in de lijn van het Nationaal Pact voor Strategische Investeringen.

Meer in het topic: