Privacyverklaring

Gemiddeld één voltijdse hr-werknemer per 113 medewerkers

29 januari 2020
Tekst
Peter Ooms

Gemiddeld heeft een organisatie 1 voltijdse hr-werknemer nodig per 113 personeelsleden om alle HR-domeinen af te dekken. Dat gaat dan van rekrutering en verloning tot de correcte loonbrief elke maand.

De servicegraad van payroll, die aanduidt hoeveel collega’s elke hr-werknemer ‘bedient’ op het vlak van loonverwerking, zit na een daling weer in stijgende lijn bij grote organisaties. Voor loonsverwerking ligt dit in 2019 op 325 medewerkers. Voor alle HR-domeinen samen ligt deze graadmeter lager.

Joris Valkenborgh, Business Unit Manager Outsourcing Services van SD Worx geeft tekst en uitleg bij de trend. “Hoewel de HR afdeling te maken heeft met stijgende complexiteit en erg uiteenlopende uitdagingen, zien wij dat veel bedrijven er toch in slagen om, dankzij digitalisering en uitbesteding, de laatste jaren de efficiëntie van de payroll of administratie in het HR departement te doen toenemen. De vrijgekomen tijd kan dan gaan naar projecten waar daarvoor minder tijd was of naar een meer strategische HR-rol. Bij de top vijf van lopende projecten staat onder meer de juiste profielen vinden en het verbeteren van de dienstverlening.”

Bron: SD Worx

Meer in het topic: