Google Cloud kondigt samenwerking met Unifiedpost aan

21 oktober 2020
Google Cloud kondigt samenwerking met Unifiedpost aan

Enerzijds gebruikt Unifiedpost nu een aantal instrumenten van Google Cloud om de digitalisering van documenten te versnellen. Tegelijk zal de praktijk bij Unifiedpost ook de innovatie van Google Cloud ondersteunen.

Procurement DocAI van Google biedt Unifiedpost een kosteneffectieve manier om gegevens te extraheren uit facturen, ontvangstbewijzen en andere documenten uit de inkoopcyclus. Unifiedpost zal zo de kost voor de verwerking van het procure-to-pay-proces met wel 60 procent kunnen verlagen.

Daarnaast wordt de documentextractie van Unifiedpost aanzienlijk nauwkeuriger (250 procent). Die vooruitgang is te danken aan gespecialiseerde DocAI-parsers met geavanceerde OCR, computer vision en de verwerking van natuurlijke taal. Unifiedpost had ook behoefte aan snelle meertalige uitbreiding om regionalisering in heel Europa te ondersteunen. Die vertaalslag is gerealiseerd op minder dan een maand tijd.

Wederzijdse voordelen

"Bij Unifiedpost vinden we dat administratieve en financiële processen eenvoudig en intelligent moeten zijn. De Procurement DocAI-oplossing van Google Cloud helpt ons dat doel te bereiken, met de beste geautomatiseerde documentverwerking in zijn klasse, hoge nauwkeurigheid en wereldwijde, meertalige ondersteuning”, zegt Hans Leybaert, ceo van Unifiedpost Group.

Maar ook Google haalt specifieke voordelen uit de samenwerking met Unifiedpost. “We zijn heel enthousiast over onze toekomst met Unifiedpost. Google Cloud heeft in België een duidelijke missie: bedrijven sneller in staat stellen om hun business digitaal te transformeren en opnieuw uit te vinden dankzij gegevensgestuurde innovatie. Het gebruik van DocAI door Unifiedpost zal Google helpen bij de verdere ontwikkeling en innovatie van het product en zal ook de documentverwerking door middel van kunstmatige intelligentie verbeteren”, zegt Edward Boute, hoofd van Google Cloud Belux.

Procurement DocAI is een van de nieuwste oplossingen van Google Cloud en automatiseert de vastlegging van inkoopgegevens (bijvoorbeeld uit facturen en ontvangstbewijzen). De tool zet de ongestructureerde documenten in uiteenlopende bestandsformaten over in zorgvuldig gestructureerde gegevens.