Privacyverklaring

“Het is belangrijk om op de scharniermomenten de juiste discussies te hebben”

1 april 2022
Tekst
Gastauteur

Floris Pelgrims is op 1 januari 2022 gestart als nieuwe chief financial officer en compliance officer voor ABO-Group Environment. Voordien werkte hij als financieel directeur bij BESIX Stay, actief in de hospitalitysector, en was hij ook actief bij Telenet en ING.

ABO-Group is een gespecialiseerd, beursgenoteerd ingenieursbureau gericht op geotechniek, milieu en bodem. Via haar afdelingen consultancy en testing & monitoring is ABO-Group aanwezig in België, Nederland en Frankrijk, alsook internationaal. “Ik ben onder de indruk van de evolutie die de groep heeft doorgemaakt”, aldus Floris Pelgrims. “De ambitie om te groeien en vooruit te gaan, sprak me ongelooflijk aan. Van 2015 tot 2020 hebben ze jaarlijks 10 procent omzetgroei gerealiseerd. Ze willen groeien naar een omzet van 100 miljoen euro tegen 2025.”

Groeiambities

Floris Pelgrims zal actief meewerken om de groeiambities van het bedrijf waar te maken. “Ik zal mee op het strategische luik van de overnames werken. Daarnaast is het de bedoeling om de recente overnames goed te integreren in de groep. Ik zit wekelijks met de ceo en de hr-businesspartner samen om dat op een goede manier te doen. We beseffen meer dan ooit dat de inzichten die je uit je financiële cijfers haalt, belangrijk zijn om je commerciële cijfers verder te ontwikkelen.”

Digitalisering

Pelgrims wil de komende jaren sterk op digitalisering inzetten. “We hebben verschillende boekhoudpakketten in de landen, maar alle teams laden hun data op in de centrale rapporteringstool. Op die manier kunnen we de data op eenzelfde manier inzichtelijk maken. Mogelijk schakelen we over op een gezamenlijk boekhoudpakket. Dat doen we altijd in overleg met onze lokale entiteiten. Het is belangrijk om op de scharniermomenten de juiste discussies te hebben.”

Cfo

Voor BESIX Stay werkte Pelgrims zeven jaar bij Telenet en zes jaar bij ING. Hij behaalde twee master diploma’s, in commercial engineering en financial management aan de universiteiten KU Leuven en Vlerick Management School.

Meer info www.abo-group.eu.