Privacyverklaring

Hyloris stelt Jean-Luc Vandebroek aan als cfo

2 mei 2022
Tekst
Gastauteur

Jean-Luc Vandebroek is de nieuwe financiële directeur van Hyloris. Hij stopt bij Bone Therapeutics, waar hij dezelfde functie vervulde.

Hyloris is een beursgenoteerd bedrijf op Euronext Brussel dat zich richt op medische behoeften op het gebied van hart- en vaatziekten en andere ziekten zoals pijnvermindering.

Hyloris heeft Jean-Luc Vandebroek benoemd tot chief financial officer. Bij Hyloris zal hij aan de zijde werken van ceo Stijn Van Rompay, die nu tijdelijk ook nog functioneert als cfo. Vandebroek voelt zich al thuis bij zijn nieuwe werkgever. “Hyloris heeft internationale ambitie om zich te ontwikkelen en is zowel ingebed in Wallonië als Vlaanderen”, zegt Vandebroek. “Het bedrijf zit in het DNA van België. Die combinatie vind ik waardevol.”

Commerciële gedachte

De uitdaging voor de cfo is om het bedrijf voor te bereiden op zijn volgende stappen met het verkooppersoneel in de Verenigde Staten. Hyloris staat op het punt om veel producten te commercialiseren, onder meer op de Amerikaanse markt. “Er zullen in 2023 een 30-tal verkopers zijn die daaraan meewerken”, zegt Vandebroek. “De commerciële gedachte spreekt me aan. Ik wil bijdragen aan de fase van commercialisering. We zullen cash genereren en daarmee investeren. Het bedrijf wil echt marktleider worden in zijn corebusiness. We zullen ook talent aanwerven met een ondernemersgeest.”

Nieuw ERP-systeem

Ook intern wil Vandebroek een aantal hervormingen doorvoeren. “We zijn een nieuw ERP-systeem aan het installeren dat een antwoord kan bieden aan onze expansie en uitbreiding. Normaal gezien zullen we werken met Microsoft Dynamics. We gebruiken steeds meer cloud-platformen om papierloos te werken. Verder zullen we rapporteren in XBRL.”

Lange carrière

Jean-Luc Vandebroek behaalde in 1996 het masterdiploma in handels- en financiële wetenschappen aan de Université Catholique de Louvain (UCLouvain).  Een jaar later haalde hij het diploma ‘Graduate Corporate Finance (MBA)’ aan EHSAL. Vandebroek heeft 25 jaar ervaring in de corporate finance. Hij was ook actief als cfo en cio bij Alcopa en Fluxys en bekleedde verschillende senior financiële functies bij Delhaize Groep. Hij werkte eveneens voor organisaties ArcelorMittal. Jean-Luc Vandebroek werkte sinds 2017 bij Bone Therapeutics. “Ik werd aangetrokken in de medische sector omdat de Waalse overheid er zo veel in investeert”, zegt hij.