“Ik krijg de kans om diverse paden te bewandelen”

1 juni 2021
Tekst
Thomas Laureys
“Ik krijg de kans om diverse paden te bewandelen”

Jolien Hillen, bachelor bedrijfsmanagement (accountancy-fiscaliteit), ging in februari aan de slag als consultant bij JooS Consulting. Haar eerste opdracht voert ze uit bij HistoGeneX, een specialist in kankeronderzoek. De goede begeleiding van haar collega’s draagt bij tot een geslaagde eerste werkervaring.

De opdracht van Jolien Hillen is om de omschakeling naar een nieuw CRM-systeem mee in goede banen te leiden. “Ik heb de overgang mee opgezet. Met het oog daarop had ik onder meer contact met Canadese collega’s die het systeem al gebruikten. Zij hebben opleidingen en uitleg gegeven bij de opstart. Op mijn beurt heb ik alle gegevens van HistoGeneX naar het nieuwe systeem overgezet. Daarnaast gaf ik opleidingen aan collega’s”, zegt Jolien Hillen. De jobstarter is ook actief in de hr-afdeling. “Ik help bij het opvolgen van de budgetten, verzamel onder meer info bij SD Worx en zorg voor ondersteuning bij de werking van de dienst.”

Ervaring opdoen en bijleren

“In het begin is het wat zoeken. Daarom tracht JooS Consulting verschillende projecten aan te bieden. Zo ontdek ik wat ik echt wil doen. Ik krijg de kans om verschillende paden te bewandelen en me nadien te specialiseren.” Een voordeel aan deze functie zijn ook de vele opleidingskansen. “Tijdens de eerste maand had ik nog geen project. In deze periode kon ik opleidingen volgen via JooS Consulting zelf. Ook als je tussen twee projecten tijd hebt, kan je hiervan gebruik maken. Zo bereid je je voor op je volgende opdracht.”

Door corona moest Jolien van bij de start thuiswerken. Dankzij de goede begeleiding van haar collega’s voelt ze zich niet aan haar lot overgelaten. “Elke dag heb ik met mijn collega’s contact via Teams. Ik kan steeds bij iemand terecht als ik ergens mee zit. Er is echt gezorgd voor een goede opvolging voor starters.”

Het nut van LinkedIn

JooS Consulting kwam Jolien op het spoor via haar LinkedIn-profiel. “Op de hogeschool hadden we een profiel aangemaakt. Het verbaasde me hoeveel werkgevers daarop reageren en hoeveel impact de netwerksite heeft.” Aan nieuwkomers op de arbeidsmarkt raadt Jolien Hillen aan om zeker een profiel op LinkedIn aan te maken.