“Ik leerde enorm veel uit de praktijk”

2 november 2021
Tekst
Thomas Laureys
“Ik leerde enorm veel uit de praktijk”

Cedric Van Hoey volgde bij Thomas More de opleiding business & management. Via zijn stage kwam hij bij KBC terecht, waar hij na positieve feedback vast werd aangenomen.

“Ik volgde in de middelbare school verschillende richtingen, maar niets met economie. Ik had niet echt een klik met wetenschappen of talen en wilde graag iets anders proberen. Business & management bleek de ideale optie. Je begint met een heel brede basis waarop je verder kan bouwen. De opleiding liet me toe om mijn kansen voor de toekomst zo breed mogelijk te houden”, vertelt Cedric Van Hoey. Bovendien kreeg hij de interesse voor geld en financiën van thuis mee. “Mijn ouders zijn beide verpleegkundigen, maar ze volgen de beurzen en zijn bewust bezig met beleggen, pensioensparen, fiscaliteit …”

Impact corona

Voor zijn stage kwam Cedric Van Hoey bij KBC terecht, maar corona haalde de plannen door elkaar. “Normaal zou ik drie maanden stage doen in het kantoor Mechelen Centrum, maar door corona werd dit ingekort tot vijf weken. Ik mocht tijdens de stage overal meevolgen, bij de experts verzekeren, vermogensopbouw, ondernemen … Ik werkte ook mee aan een project binnen de bank rond bereikbaarheid. Dat is ook afgebroken, waardoor ik mijn bachelorproef moest aanpassen. Het alternatief was een prognose over de impact van corona op de financiële markten. Ik maakte de vergelijking met beurscrashes uit de afgelopen eeuw.”

Vlotte overgang

Na zijn stage kreeg Cedric Van Hoey een vaste job aangeboden, als expert digitaal bank-verzekeren, in het kantoor waar hij stage deed. “Dat ik er al stage liep, maakte de overgang naar het werkleven gemakkelijker dan voor andere starters. Bovendien kwam ik in een zeer divers team terecht, waar ik me echt welkom voelde. De collega’s onthaalden me goed en namen me op in hun team. Op dat moment kwam er net een positie vrij als expert verzekeringen, omdat een collega met pensioen ging. Toen me gevraagd werd of ik die positie wou overnemen, heb ik bewust de sprong gemaakt. Het was een kans die ik niet wou laten liggen. Ik diende vrij snel een aantal wettelijk verplichte examens af te leggen, voor kredieten, verzekeringen … Ik leerde bovendien enorm veel uit de praktijk. Daar haal je zoveel meer uit dan via een theoretische opleiding. Tot nu toe is deze eerste job een zeer aangename ervaring.”

Commerciële uitdaging

De jobstarter is ook tevreden over de keuze voor een commerciële functie. “In mijn opleiding was er al aandacht voor sales. We hadden een commercieel ervaren docent die heel gedreven was en dit ook overbracht. Ik vind de uitdaging van een commerciële functie leuk en extra motiverend. Bovendien waardeer ik de sociale contacten met klanten, je komt zeer diverse personen tegen en moet leren hoe daarmee om te gaan.”