Privacyverklaring

“Ik probeer eerst zelf na te denken over de oplossing”

1 februari 2022
Tekst
Gastauteur

Aaron Moerman is actief als crowdfundingcoach bij WinWinner waar hij kmo’s helpt om succesvol geld op te halen voor de financiering van hun onderneming. Hij startte snel na het behalen van een master in de handelswetenschappen, met specialisatie in finance en risk aan de universiteit van Gent.

Aaron Moerman kon WinWinner vervoegen in de beginfase van het bedrijf als stagiair. Een intense ervaring omdat er in een start-up geen vast omlijnde taakomschrijving voorzien is. “Het is roeien met de riemen die je hebt en vooral niet bang zijn om zelf verantwoordelijkheid op te nemen”, zegt Aaron Moerman. “In het begin was het overweldigend, maar al snel kon ik mijn draai vinden omdat ik nooit bang geweest ben om vragen te stellen.”

In het begin voelt het ongemakkelijk om collega’s vragen te stellen, maar dat went snel. Iedereen moet ergens beginnen. “Ik probeer wel altijd eerst zelf na te denken over de oplossing van een vraag”, tipt Aaron Moerman. “Dit toont dat je in staat bent om oplossingsgericht te denken en de handen uit de mouwen wil steken. Een eigenschap die werkgevers erg appreciëren.”

Hard werken is de boodschap

Verder ziet de recent afgestudeerde hard werken als een manier om zich te onderscheiden. Een doel dat niet altijd makkelijk vol te houden is omdat het resultaat van hard werken niet altijd onmiddellijk zichtbaar is. Dat is ook de boodschap die hij meegeeft aan de ondernemers die hij begeleidt voor het ophalen van kapitaal bij investeerders. “Vijftig procent van de slaagkans van een project is direct te linken aan de inzet van de ondernemer in kwestie. Wie zijn slagingskans wil vergroten, mag bijvoorbeeld geen belangst hebben. Het gemiddelde aantal telefoontjes per week ligt op vijftig.”

Netwerk

Het belang van een netwerk is niet te onderschatten. Hoe meer mensen het product en de ondernemer kennen, hoe beter. Verder moet een ondernemer ook bereid zijn om niet alleen zijn product te verkopen, maar ook de investeringscase. Ten slotte is ook tractie vóór het WinWinner-traject belangrijk. “Ondernemers die voor hun komst bij WinWinner al een mooie omzet kunnen neerzetten, hebben een streepje voor bij investeerders. Hun product heeft zichzelf dan al bewezen.”

Elke dag iets anders

De sterke werkethiek in combinatie met een gezonde portie durf en de wil om veel te leren, overtuigde oprichter Matthias Browaeys om Aaron vast in dienst te nemen. “Een kans die ik met beide handen gegrepen heb, zeker omdat geen enkele dag hetzelfde is en de afwisseling de job zo boeiend maakt”, zegt Aaron Moerman. Daarnaast krijgt hij van zijn werkgever de kans om te werken aan projecten die het meeste aansluiten bij zijn interesses. Zo wil hij zich nu meer focussen op de IT- matige verbetering van het online platform van WinWinner.

Meer in het topic: