Isabel Group doet eerste buitenlandse overname

29 april 2021
Isabel Group doet eerste buitenlandse overname

Isabel Group kondigt vandaag de overname aan van Clearnox. Het Franse bedrijf ontwikkelt cloudsoftware voor de opvolging en invordering van facturen. Klanten versnellen de inning van onbetaalde facturen en verbeteren zo hun cashflow.

"Tijdens deze pandemie steeg de gemiddelde betalingstermijn tot 18,6 dagen, in vergelijking met 10,9 dagen voordien. De opvolging van openstaande facturen is essentieel voor de cashflow van bedrijven," zegt Jean de Crane, CEO van Isabel Group. “Voor dat proces is een nauwe samenwerking nodig tussen de financiële en verkoopafdelingen van organisaties. Dat kan met Clearnox: het is een gebruiksvriendelijk, online en zeer functioneel platform. De oplossing vult onze waardepropositie aan in de financiële keten van order-to-cash. Het past dus perfect in het dienstenpakket dat wij aanbieden en sluit goed aan bij onze filosofie en bedrijfswaarden.”

Dagelijks doet Clearnox 'cash collection' bij zo'n 120.000 bedrijven. Daartoe sloot het bedrijf als Frans marktleider strategische partnerships met de belangrijke softwareleveranciers Sage en Cegid.

Mathias Eleaume, voorzitter en oprichter van Clearnox: "Dankzij onze diensten kunnen bedrijven aanzienlijke besparingen realiseren, via cashflowoptimalisatie of tijdsbesparing. We zorgen voor een betere zichtbaarheid, samenwerking en communicatie rond cash collection, en verminderen zo de betalingsachterstand met gemiddeld 50%. Als deel van Isabel Group krijgen we nu toegang tot een jarenlange expertise en de nodige slagkracht om onze oplossing verder te ontwikkelen en onze groeiambities te realiseren."

SAGE - Mathias Eleaume.
Mathias Eleaume

Europese groeiambities

Als Belgisch marktleider zette Isabel Group enkele jaren geleden al zijn internationale expansie in. Na de lancering van zijn producten in Luxemburg, heeft de groep ook in Nederland tal van partnerships gesloten rond Ponto. Die toepassing draagt voor meer dan 650 Europese banken bankinformatie over en initieert betalingen rechtstreeks vanuit software van partners. Met de overname van Clearnox zet Isabel Group een volgende stap in zijn expansie.