Jonge boekhouders met digitale skills worden schaars

17 december 2019
Jonge boekhouders met digitale skills worden schaars

Te weinig Vlaamse jongeren ambiëren een carrière als boekhouder-fiscalist. Uit een rondvraag bij hogescholen door Wolters Kluwer blijkt dat het afgelopen academiejaar slechts 725 Nederlandstalige bachelors in accountancy-fiscaliteit afstudeerden. Nochtans is de vraag naar jong boekhoudtalent enorm grootTe weinig Vlaamse jongeren ambiëren een carrière als boekhouder-fiscalist. Uit een rondvraag bij hogescholen door Wolters Kluwer blijkt dat het afgelopen academiejaar slechts 725 Nederlandstalige bachelors in accountancy-fiscaliteit afstudeerden. Nochtans is de vraag naar jong boekhoudtalent enorm groot.

“Acht op de tien vacatures voor basisprofielen bij boekhoudkantoren raken moeilijk of zelfs helemaal niet ingevuld”, vertelt Ronny De Goedt, managing director bij Wolters Kluwer Tax & Accounting België. “De onjuiste stelling dat deze jobs door de digitalisering van de sector zouden verdwijnen, lijkt invloed te hebben op de studiekeuze van sommige jongeren.”

Digitalisering

Jarenlang regende het voorspellingen dat digitalisering en automatisering bepaalde jobs overbodig zouden maken. Een van de meest genoemde beroepen is dat van boekhouder. “Niets is minder waar”, stelt Ronny De Goedt. Hij leidt de divisie die automatiserende software voor taks- en accountancykantoren ontwikkelt. Ronny De Goedt erkent wel dat de taks- en accountancysector in volle transformatie zit. Professionals zullen het beroep anders moeten leren invullen, omdat technologie sommige zaken nu eenmaal vereenvoudigt en versnelt. “Met die versnelde output aan de slag gaan, is en wordt meer dan ooit de taak van de accountants. Zij zullen in de toekomst het vaakst nodig zijn in die proactieve, adviserende rol.”

Knelpuntberoep

Door de jaren heen zijn jobs in taks en accountancy uitgegroeid tot regelrechte knelpuntberoepen. Uit een onderzoek op vraag van Wolters Kluwer België bij 308 Belgische boekhoudkantoren blijkt dat, afhankelijk van het gezochte profiel, slechts tien à twintig procent van de openstaande vacatures vlot ingevuld raakt. “Vacatures voor zogenoemde generalisten en dossierbeheerders raken slechts in een op vijf gevallen binnen een normale tijdspanne ingevuld. Voor zo’n zestig procent van die vacatures is het vaak een maandenlange moeizame zoektocht, twintig procent raakt voor deze profielen nooit ingevuld.” Themaspecialisten in btw of persoonlijke financiële planning blijken nog moeilijker te vinden, want een op de drie vacatures raakt nooit ingevuld. Slechts acht procent van de kantoren kan ‘makkelijk’ zo’n specifieke medewerker onder contract leggen.

Jong talent zeer gegeerd

Door het grote aantal vacatures zijn jongeren die een boekhouddiploma combineren met de recentste digitale skills enorm gegeerd bij rekruteerders. De rondvraag van Wolters Kluwer België bij de tien Nederlandstalige hogescholen die een bacheloropleiding bedrijfsmanagement met specialisatie accountancy-fiscaliteit aanbieden, leert dat er het afgelopen academiejaar 2018-2019 in die richting amper 725 jongeren zijn afgestudeerd. Van hen heeft 90 tot 95 procent binnen enkele maanden een job. “De big four (Deloitte, KPMG, EY en PwC) kapen het grootste deel van elke nieuwe lichting afgestudeerden onmiddellijk weg”, zegt Ronny De Goedt.

Meteen salariswagen

Door de schaarste krijgen de meeste starters een mooie verloning, variërend van 2.000 tot 2.300 euro bruto, aangevuld met een dertiende maand, vakantiegeld, bonussen en zelfs een salariswagen. “Vooral dat laatste is voor heel wat jonge talenten een trigger om voor zo’n groot bedrijf te kiezen in plaats van een lokaal of kleinschaliger boekhoudkantoor. Hoe groter de organisatie, hoe groter de kans dat ze op dit moment in een omgeving terechtkomen waar ze hun digitale en adviserende skills verder kunnen ontwikkelen. Als kleinere kantoren willen overleven en hun vacatures ingevuld krijgen, zullen ze ook keuzes moeten maken op het gebied van digitalisering in verschillende accountingprocessen.”

Nieuw jobbeeld

De sector moet het beeld van een job als boekhouder dringend bijstellen bij het grote publiek. “De toekomst van de taks- en accountancywereld ligt niet bij de klassieke cijferinputters van weleer, jobs die misschien minder tot de verbeelding van jongeren spraken”, zegt Ronny De Goedt. “Elke jongere die goed is met cijfers, graag met mensen omgaat en digitaal mee is, beschikt over de nodige capaciteiten om een succesvolle carrière uit te bouwen als accountant. In de toekomst wordt hij de centrale figuur tussen onderneming, banken en overheden, iemand die met behulp van technologie op maat van de klant gerichte adviezen en begeleiding geeft. Pas als we als sector die invulling van onze jobs meer naar buiten brengen, zullen jongeren zo’n carrière ambiëren.”