Privacyverklaring

Karel Baert volgt Karel Van Eetvelt op bij Febelfin

30 maart 2020
Tekst
Peter Ooms

Karel Baert wordt vanaf 15 april 2020 de nieuwe CEO van Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB).

Karel Van Eetvelt, CEO Febelfin, maakte op 14 januari 2020 zijn intentie bekend om zijn mandaat als CEO op 31 maart neer te leggen. Vanaf 1 april 2020 zal hij een nieuwe uitdaging aangaan als CEO van RSC Anderlecht.

Veel ervaring in banken en management

Vandaag is Karel Baert nog Partner bij Egon Zehnder. Hij is Master in de Rechten (KU Leuven 1983). Hij nam in 1984 deel aan het Foreign Lawyers Program in German Law van de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) in Tübingen, Düsseldorf and München. In 1989 behaalde hij nog een Master in Financieel Management aan de KU Leuven (Vlekho).

In 1985 startte hij zijn loopbaan bij Braun, Claeys, Verbeke (nu Allen & Overy) als advocaat aan de Brusselse balie. Nadien werkte hij 10 jaar bij Deutsche Bank in België en Duitsland. Daar oefende hij verschillende managementfuncties in corporate, retail en private banking uit. Van 1992 tot 1995 was hij er regiodirecteur voor Zuid-Nedersaksen. In 1995 stapte hij over naar Bpost waar hij mee aan de wieg stond van de oprichting van bpost bank. Tussen 1996 en 2000 had hij, als Directeur Retail van bpost, de algemene leiding van het retail netwerk met 1380 kantoren.

Sinds 2000 werkt hij voor Egon Zehnder, een wereldwijd managementadvies en executive search bedrijf, waar hij sinds 2006 Partner is. Binnen Egon Zehnder is hij actief in de Financial Services en Publieke Sector.

Reacties

Johan Thijs, Voorzitter van Febelfin en de BVB: “Namens Febelfin en de BVB wens ik Karel Van Eetvelt te bedanken voor zijn inspanningen en wens hem veel succes als CEO van RSC Anderlecht. Samen met de Raden van Bestuur ben ik verheugd om Karel Baert te mogen verwelkomen. Febelfin heeft de voorbije 2,5 jaar een belangrijke transformatie ondergaan. De sector is zich meer gaan toeleggen op de toegevoegde waarde die hij creëert voor de samenleving. Nu ons land zwaar getroffen wordt door de gevolgen van de corona pandemie, nemen de financiële instellingen meer dan ooit hun maatschappelijke rol op. We willen de klantendie het extra moeilijk hebben, maximaal bijstaan. Ook voor de toekomst gaat Febelfin voort op die ingeslagen weg."

Karel Baert: “In het kader van de huidige coronacrisis is het voor de financiële sector essentieel haar maatschappelijke rol te vervullen door een adequaat antwoord te bieden op de uitzonderlijke uitdagingen die zich stellen. Tevens staat de financiële sector voor een fundamenteel transformatieproces, onder andere door de verregaande digitale transformatie. Anderzijds staat ze ook voor de uitdaging opnieuw waardering te krijgen voor de toegevoegde waarde die ze creëert voor de economie en de samenleving.”

Meer in het topic: