Privacyverklaring

Karel Tanghe wordt straks nieuwe cfo van AG

15 november 2022
Tekst
Peter Ooms

Karel Tanghe wordt vanaf 1 januari 2023 de nieuwe cfo van AG. Hij volgt Wim Guilliams op die na een inloopperiode vanaf 1 juni 2023 aan de slag gaat als cfo van Ageas.

Vanaf 1 januari 2023 neemt Karel Tanghe zijn nieuwe mandaat op als cfo van AG, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België. Heidi Delobelle, ceo van AG : “Ik ben echt blij om Karel binnenkort als cfo te verwelkomen in het directiecomité. Hij zal een sleutelfunctie bekleden in ons bedrijf en staat voor heel wat uitdagingen. Maar hij heeft de ervaring en de competenties om de financiële situatie van ons bedrijf op een professionele manier en met een duidelijke toekomstvisie te beheren. Ik wil ook graag Wim Guilliams bedanken voor zijn bijdrage de afgelopen zeven jaar als cfo van AG. Dat we vandaag sterke financiële resultaten naar voren kunnen schuiven, hebben we ook aan hem te danken. De volharding én het aanpassingsvermogen dat hij de voorbije jaren toonde, kan hij nu ten dienste stellen van Ageas en zo vanuit zijn nieuwe rol bijdragen aan de duurzame groei van de groep.”

Expertise

Wim Guilliams kwam in het bedrijf in 2015 als opvolger van Hans De Cuyper. De afgelopen zeven jaar getuigde hij van een grote expertise in het beheer van de financiën van AG. Zo bracht hij de implementatie van de boekhoudkundige standaard IFRS 17 tot een goed einde.

Karel Tanghe, toekomstig cfo van AG : “Doorheen verschillende opdrachten in mijn carrière heb ik de verzekeringssector goed leren kennen. Ik kijk er nu naar uit om in de sector zelf aan de slag te gaan en mijn kennis en competenties ten dienste te stellen van de marktleider in België. Ik ben vereerd en blij dat ik AG kan vervoegen en dat het bedrijf me het vertrouwen geeft om zijn financiële balans te versterken en een visie uit te rollen om zijn verdere groei en ontwikkeling te garanderen, in een wereld waarin de reglementeringen en standaarden voortdurend veranderen.”

Ervaring

Karel Tanghe is 51 en heeft al heel wat ervaring in de sector van verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, ziekenfondsen en pensioenfondsen, zowel in België als internationaal. Hij werkte sinds 1994 bij KPMG Bedrijfsrevisoren, waar hij meerdere functies bekleedde. Sinds 2016 was hij er Head of Audit, Managing Director en lid van het managementteam van KPMG Belgium. Karel rondde meerdere masteropleidingen succesvol af, zoals economische wetenschappen en leadershipopleidingen, en behaalde een MBA aan Vlerick Business School.

Meer in het topic: AG InsuranceAgeasKarel TangheWim GuilliamsHeidi Delobelle