Privacyverklaring

Libra: blockchain wordt volwassen

19 juni 2019
Tekst
Peter Ooms

In de media heeft de aankondiging van de Libra zijn effect niet gemist. De Facebook-munt blijkt echter een initiatief van een hele resem partnerbedrijven die ook een rotsvast geloof hebben in de blockchaintechnologie.

De officiële aankondiging is te vinden op de website van de Libra Association. Naast Facebook blijken de initiatiefnemers partijen te zijn zoals betalingsspecialisten Mastercard, PayPal en Visa. Op het technologisch vlak zijn Booking.com, Ebay, Facebook, Lyft, Uber en Spotify betrokken. Telecomgigant Vodafone is ook van de partij en daarnaast dus blockchainbedrijven Anchorage, BisonTrails, Coinbase en Xapo.

Hiermee krijgt die technologie een enorme ondersteuning van zeer grote en wereldwijd actieve organisaties. Libra zal dus een cryptomunt worden, maar in tegenstelling tot Bitcoin moet de stabiliteit gegarandeerd worden door de Libra Association. Die legt een reserve aan met financiële middelen in een korf van toonaangevende munten. Die stabiliteit moet de aantrekkelijkheid van de cryptomunt vergroten in landen waar de lokale munt sterk kan fluctueren. Naast de mogelijkheid om digitaal te betalen moet dat onder andere een oplossing bieden voor vele gebruikers in ontwikkelingslanden die nu geen toegang hebben tot een dienstverlening van banken.

Meer in het topic: