Liesbeth Tielemans wordt Group CFO van Abriso Jiffy

19 augustus 2021
Liesbeth Tielemans wordt Group CFO van Abriso Jiffy

Na negen jaar bij helikopterbedrijf NHV, maakt Liesbeth Tielemans de overstap naar Abriso Jiffy. Ze wordt er Group CFO.

Abriso Jiffy is een Belgische fabrikant van diverse verpakkings- en beschermingsproducten. De bekendste items uit het gamma zijn bubbelrol, beschermingsschuim en vloerisolatie. Die komen terecht in allerlei branches zoals automobiel, chemie, bouw en de medische sector. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid, onder andere door de overname van de Jiffy Group in 2019 . Het heeft vijftien fabrieken in Europa, genereert een omzet van 250 miljoen euro en telt 1600 medewerkers.

Strategische projecten

“Ik kom terecht in een goed draaiende organisatie waar de dagelijkse processen al op orde zijn. Ook de consolidatie van de twintig juridische entiteiten in de groep loopt grotendeels automatisch en is hoe dan ook niet erg complex. Dat geeft me de kans om me toe te leggen op een aantal strategische projecten,” zegt Liesbeth Tielemans.

Eerst en vooral blijft Abriso Jiffy gefocust op een verdere efficiëntieverbetering door een verdere integratie van de verschillende fabrieken in de groep na de overname twee jaar geleden. “Zeker nu de grondstoffenprijzen snel stijgen, kunnen we ons nog versterken door een betere samenwerking tussen de verschillende entiteiten. Ook qua prijszetting zijn er nog opportuniteiten, samen met verdere uitbreiding van het productgamma. Voor al die thema’s zetten we nu nog sterker in op een diepgaande analyse van de data waarover we beschikken. Bedoeling is dat finance als een echter partner de business ondersteunt bij het nemen van betere beslissingen,” zegt Liesbeth Tielemans.

Abriso Jiffy kreeg dit jaar nog een nieuwe aandeelhouder (Quva van Pascal Vanhalst) en een wissel aan de top toen Jean-Baptiste De Ruyck - de vorige cfo - promoveerde tot ceo. “Er heerst een ondernemingscultuur waarin verdere overnames steeds mogelijk blijven. Het is mijn rol om de financiële analyse van die potentiële doelwitten uit te voeren en de integratie na overname mee te faciliteren.”

Tijd voor iets nieuws

Liesbeth Tielemans was tot juni nog Group CFO van helikopterbedrijf NHV. “Ik ben erg trots op wat ik daar heb kunnen realiseren, maar na een periode van negen jaar was het tijd voor iets anders. Na een dergelijke termijn heb je de meeste zaken meegemaakt. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik professioneel nog verder kon groeien. Nu kom ik in een productiebedrijf terecht in een sector die ik niet ken. Ik heb hier dus nog veel te leren, maar ik kijk ernaar uit.”

Eerder heeft ze nog gewerkt voor Eden Chocolates en Volvo Cars.