Privacyverklaring

“Mobiliteitsbudget met minimale administratieve lasten”

1 december 2022
Tekst
Peter Ooms

Mobility faciliteert mobiliteitsbudget in kmo’s

Het nieuwe Mobility-platform van Monizze biedt drie diensten aan: een hr-platform, een leasingservice voor fietsen en de huur van flexibele werkomgevingen.

Met dit aanbod wil Monizze – bekend van de digitale maaltijd-, eco-, cultuur-, sport-, cadeau- en andere cheques – vooral in kleine ondernemingen het gebruik van het mobiliteitsbudget stimuleren. “Op dit ogenblik maakt minder dan zeven procent van de bedrijven gebruik van die mogelijkheden. Dat blijkt uit een recente studie van Agoria. Het gevarieerde aanbod blijft grotendeels onderbenut door bedrijven. De meeste begrijpen niet hoe het mobiliteitsbudget werkt. Andere vinden het te omslachtig en duur om toe te passen. Met Mobility wil Monizze een krachtig fiscaal instrument democratiseren en vereenvoudigen. Zo bereiken we ook kleine en jonge ondernemingen die door hun omvang vaak worden uitgesloten van het ecosysteem van extralegale voordelen”, zegt Jean-Louis Van Houwe, ceo van Monizze.

Drie elementen

Het aanbod omvat drie elementen:

· Een allesomvattend hr-platform waarmee de werkgever voor elke werknemer een mobiliteitsplan op maat kan opstellen. In één enkele tool beheert de werkgever meteen ook de abonnementen op het openbaar vervoer, de reisvergoedingen en de mobiliteitsbudgetten.

· Een leasingservice voor fietsen, in samenwerking met Ubike.

· Een flexibele werkomgeving, bestaande uit een platform voor het huren van kantoorruimtes, vergaderzalen en teambuildingactiviteiten. Hiermee vinden bedrijven snel en gemakkelijk een ruimte aangepast aan hun behoeften. Dit deel verloopt in samenwerking met Deskalot.

“Met het Mobility-platform bepaalt de werkgever eenvoudig een budget per werknemer en de mobiliteitsoplossingen die hij wil activeren. Monizze zorgt voor de relatie met de dienstverleners en de facturatie. Zo is er een minimale administratieve last aan werkgeverskant.”

Koopkracht maximaliseren

Met Mobility wil Monizze de koopkracht van werknemers maximaliseren door de werkgever te ondersteunen bij het ingrijpen in de vervoerskosten, op een manier die aangepast is aan de behoeften van de werknemers. Het bieden van flexibiliteit is essentieel geworden voor het aantrekken en behouden van talent. Deze flexibiliteit financieel ondersteunen met een personaliseerbare beloning is nog beter.

Jean-Louis Van Houwe wijst erop dat bestaande oplossingen in bedrijven en bij andere aanbieders altijd vertrekken van de bedrijfswagen. Die is echter niet altijd populair, vooral in grote steden.

“Om de koopkracht echt te maximaliseren, moet een voordeel beantwoorden aan de reële behoeften van werknemers en dus aangepast zijn aan hun levensstijl”, aldus Jean-Louis Van Houwe.

Meer in het topic: