Nederlands-Belgische fintech samenwerking

26 september 2019
Nederlands-Belgische fintech samenwerking

Het Antwerpse fintech-bedrijf POM sluit een samenwerkingsakkoord met het Nederlandse Buckaroo. Dat is een innovatieve betaalprovider onder toezicht van de Nederlandse centrale bank en met licentie in België.

Met dit partnership willen beide partijen de betaalervaring voor facturen, aanmaningen, boetes, … en andere documenten naar een hoger niveau tillen. Buckaroo is een payment service provider in de Benelux, opgericht in 2005. Het is een erkende betalingsinstelling onder toezicht van De Nederlandsche Bank met vergunning in België. Diverse bedrijven en webshops maken gebruik van de betaaltechnologie van Buckaroo. Dat gaat van slimme check-outs voor online betalingen tot uitgebreid maatwerk op gebied van incasso, subscription services en credit management. Buckaroo biedt een gevarieerd pakket van ruim 40 online betaalmethoden aan (waaronder Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal en Apple Pay).

“De samenwerking met Buckaroo laat ons toe om nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. De betaalervaring via POM wordt met Buckaroo nog eenvoudiger, sneller en veiliger,” zegt Johannes Vermeire, CEO bij POM.

In een telefonische reactie meldt Anthony de Bruyn, marketing manager van POM, dat het in de eerste instantie de bedoeling is om de gebruikerservaring rond betaalknoppen, QR-codes en andere betalingslinks te verbeteren.