Nicolas De Clercq wordt de nieuwe cfo van Midiagnostics

30 maart 2022
Nicolas De Clercq wordt de nieuwe cfo van Midiagnostics

Midiagnostics kondigt vandaag aan dat Nicolas De Clercq op 1 juni 2022 het leiderschapsteam zal versterken als Chief Financial Officer.

Nicolas De Clercq beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Hij vervoegt Midiagnostics vanuit Kinepolis Group, waar hij sinds 2012 als Chief Financial Officer actief was. Kinepolis kende de voorbije jaren een indrukwekkende groei. Voor zijn bijdrage aan het succes van het bedrijf werd hij uitgeroepen tot Trends CFO van het jaar 2020.

Naar een commerciële organisatie

"Nicolas heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd in het neerzetten van sterke resultaten en het versnellen van groei”. Dat zegt Katleen Verleysen, CEO van Midiagnostics. "We zijn verheugd om hem in ons team te verwelkomen. We kijken uit naar de onmiddellijke impact die hij zal hebben bij het omvormen van Midiagnostics tot een commerciële organisatie. Die evolutie komt er met de verwachte lancering van ons eerste product in de komende maanden."

"Ik ben ontzettend enthousiast dat ik de kans krijg om het directieteam van Midiagnostics te vervoegen en Katleen te ondersteunen in de commerciële ontwikkeling van het bedrijf," zegt Nicolas De Clercq. "Ik kijk uit naar de frisse kijk die deze volgende stap in mijn carrière met zich mee zal brengen. En naar de nieuwe uitdagingen die gepaard gaan met de overgang van een gevestigd beursgenoteerd bedrijf in de amusementssector naar een innovatieve MedTech scale-up. In de eerste plaats zal ik ondersteuning bieden bij de geplande internationale lancering van Midiagnostics' ultrasnelle COVID-19 PCR Test. Daarnaast zal ik de nodige financiering aantrekken om de IP en product portfolio van het bedrijf verder uit te breiden met bijkomende testen om zo een toonaangevend en onafhankelijk diagnostisch bedrijf te worden."

"Met de aanstelling van Nicolas heeft Midiagnostics een top C-level leadershipteam uitgebouwd. Nicolas zal de ideale CFO zijn met alle nodige kwalificaties," zegt Urbain Vandeurzen. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Midiagnostics.

Over Midiagnostics

Midiagnostics zet silicium-gebaseerde chiptechnologie in om compacte, snelle en gebruiksvriendelijke tests van labokwaliteit naar patiënt en arts te brengen. Die test beschikt meteen over een ingebouwde connectiviteit. Door een nanofluïdische processor ingebouwd in een chip te combineren met een compact uitleessysteem kan Midiagnostics vrijwel elke biomarker meten in een gemakkelijk toegankelijk staal. Dat kan gaan om enkele druppels bloed via een vingerprik. Het bedrijf ontwikkelt een uitgebreide portfolio aan testen voor de screening, diagnose en monitoring van een brede waaier aan gezondheidsaandoeningen, zoals infectieziektes.

Het bedrijf ontstond uit een innovatieve samenwerking tussen Imec en Johns Hopkins University. Midiagnostics wil een snelle, uitgebreide en kosteneffectieve gezondheidsanalyse mogelijk maken vanop eender welke locatie. Midiagnostics werd in 2015 opgericht als een privébedrijf, en is gevestigd in Leuven.