Privacyverklaring

Perfectid haalt 1 miljoen euro op bij Angelwise en 9 business angels

14 september 2022
Tekst
Peter Ooms

Het opgehaalde kapitaal zal Perfectid gebruiken om de internationalisatie van zijn oplossing Palmki breder te ondersteunen.

Perfectid schakelt een versnelling hoger voor Palmki, de oplossing voor persoonsidentificatie en toegangscontrole op basis van handpalmherkenning. CEO Marc Strackx: “Deze investering zal Perfectid toelaten het productassortiment en de softwareontwikkeling verder uit te breiden, de technologie beter te beschermen, en de commerciële groei en internationalisatie sterk te ondersteunen.”

Waarom Palmki handpalmherkenning

De bestaande toepassingen binnen persoonsidentificatie en toegangscontrole met bijvoorbeeld badges bieden onvoldoende veiligheid. Gezichtsherkenning ondervindt dan weer nadelen op vlak van privacy en toestemming tot gebruik. Iris scanning gaat vaak gepaard met een hoog kostenplaatje en is niet erg gebruiksvriendelijk. Fingerprint kan eenvoudig worden nagemaakt, en werkt ook niet bij 2% van de gebruikers. Palmki daarentegen combineert de beste eigenschappen: het is zeer gebruiksvriendelijk (je hebt je hand altijd bij), werkt contactloos (hygiënisch en Covid-proof), uiterst veilig (zelfs een hogere veiligheid dan iris scanning), werkt zeer snel en is breed toepasbaar.

Perfectid ontwikkelt niet alleen de hardware modules maar ook de bijhorende software om te kunnen koppelen aan bestaande toepassingen. Deze kunnen zowel gebruikt worden voor high-security toepassingen bij toegangscontrole als bij de automatisatie van processen (toegang, tijdsregistratie, betalingen, handtekeningen, certificaten, ...) en identiteitsmanagement.

Investeerders zien het potentieel van Palmki

“Wij zien veel toepassingsgebieden voor Palmki. De gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van identificatie van deze oplossing hebben al heel wat grote klanten kunnen overtuigen. Deze factoren hebben ons overtuigd van het sterke potentieel van Perfectid”, zegt Jan Vorstermans, Managing Partner bij Angelwise.

“Ik ben zeer blij om de andere business angels te mogen vertegenwoordigen en samen met hen Perfectid te ondersteunen in deze groeifase”, aldus Frank Staut. “Perfectid heeft met Palmki een uitstekende oplossing die wereldwijd schaalbaar is. Marc en zijn team hebben zeer goed werk geleverd om een gebruiksvriendelijke en performante oplossing te bouwen, gebaseerd op handpalmherkenning dewelke een flexibele, snelle en secure authenticatie verzekerd. Andere oplossingen die gebaseerd zijn op smart cards of andere tokens zullen mettertijd verdwijnen.”

“Dat Palmki een sterk project was, bleek meteen door de bijzondere interesse na de pitch bij BAN Flanders. Maar liefst negen business angels startten samen met Angelwise, het dealguide proces op. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de samenwerking met Angelwise het beoogde resultaat heeft opgeleverd en zo de verdere groei van Perfectid mee kan helpen realiseren,” zegt Jo Keunen, coördinator BAN Flanders.