PMV investeerde 238 miljoen euro in 2019

20 mei 2020
PMV investeerde 238 miljoen euro in 2019

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV realiseerde in 2019 een recordbedrag van bijna 238 miljoen euro aan investeringen. Het boekte een nettoresultaat van 24,7 miljoen euro .

Dat laatste werd onder andere gerealiseerd na succesvolle exits uit Newtec en Piesync. Daarnaast was er de gedeeltelijke verkoop van de participatie in Argenx.

Met bijna 238 miljoen euro, tegenover 134 miljoen euro in 2018, toonde PMV zich in 2019 een zeer actieve investeerder binnen het Vlaamse investeringslandschap. Van het geïnvesteerde bedrag waren 159 miljoen nieuwe investeringen en 79 miljoen opvolginvesteringen. Het geadviseerd en beheerd vermogen steeg naar 1,35 miljard euro. Ook dat was een record.

Michel Casselman, algemeen manager van PMV is verheugd met de resultaten. “Ik ben bijzonder trots op het werk dat het PMV-team in 2019 heeft geleverd om tot dit uitzonderlijke resultaat te komen. Een veelvoud aan partners binnen diverse domeinen heeft vertrouwen in ons gesteld. Dat sterkt ons in de overtuiging dat PMV ook in de komende jaren een belangrijke rol zal spelen om het economische weefsel in Vlaanderen mee te helpen uitbouwen. De covid 19-crisis vereist trouwens samenwerking en overleg met alle actoren binnen het financieringslandschap. Alleen zo krijgen we onze economie weer op de rails.”

PMV spitst zich toe op twee kernactiviteiten: bedrijfsfinancieringen en investeringen in infrastructuur, vastgoed en hernieuwbare energie.