Privacyverklaring

Ponto maakt integratie van bankrekeninginfo mogelijk voor Teamleader

17 mei 2019
Tekst
Peter Ooms

Ponto, de aggregatieoplossing van Isabel, maakt het mogelijk om bankrekeninginformatie te integreren in financiële platformen zoals Teamleader.

Isabel Group lanceert Ponto, een aggregatieservice waarmee bedrijven toegang krijgen tot hun bankrekeninginformatie bij meerdere banken. Deze oplossing verenigt de toegang tot rekeninginformatie bij negen Belgische banken in één platform. Isabel zal dit de komende maanden verder uitbreiden met banken in het VK, de Benelux en Frankrijk.

Teamleader, een toonaangevend CRM-platform voor kmo's, is de eerste toepassing die een verbinding met Ponto aanbiedt. Teamleader maakt het voor gebruikers mogelijk om uitgaande facturen automatisch af te punten aan betalingen.

Jeroen De Wit, CEO van Teamleader: “Vanaf nu kunnen Teamleader-gebruikers hun facturen automatisch afpunten aan hun rekeninginformatie. Dit is een eerste belangrijke stap om bankconnectiviteit mogelijk te maken en de financiële processen in Teamleader te automatiseren. Onze gebruikers besparen zo heel wat tijd en moeite omdat ze niet langer tussen applicaties moeten wisselen.”

Voor kleine als grote ondernemingen

Met Ponto krijgen ondernemingen onmiddellijk toegang tot hun bankrekeninginformatie bij meerdere banken en kunnen zij deze informatie in eender welk backofficesysteem of financieel systeem integreren. Ponto neemt alle registratiekwesties en technische connecties met banken voor zijn rekening en slaat een brug tussen zakelijke bankrekeningen en backofficesystemen zoals ERP-, facturerings-, boekhoudings- en financiële programma’s.

Marc Lainez, VP Connectivity bij Isabel Group: “Nog voor PSD2 in september 2019 volledig van kracht is, zorgen wij voor een nieuwe manier om financiële programma’s te koppelen aan de bankrekeninginformatie van bedrijven. Dit is het begin van een nieuwe golf van automatisering en productiviteit voor ondernemingen. Vanaf september wordt het ook mogelijk om met Ponto betalingen uit te voeren.”

.

Meer in het topic: