Quares lanceert fonds in duurzame appartementen

29 december 2021
Quares lanceert fonds in duurzame appartementen

Het Antwerpse vastgoedbedrijf Quares richt voor het eerst een residentieel fonds op. Daarmee wil het de komende acht jaar minimum 900 kwalitatieve nieuwbouw appartementen aankopen en verhuren. Quares rondde eerder al fondsen af voor kantoren, retail en studentenvastgoed.

Het fonds heeft al een eerste residentieel project in Mechelen waar het 26 appartementen met twee slaapkamers zal verhuren. Quares stelt in het vooruitzicht zo een investeringswaarde van 317 miljoen euro te creëren.

Appartementen voor twintigers en dertigers

Voor het nieuwe fonds richt Quares zich op drie belangrijke pijlers. Het mikt op steden en gemeenten met een sterk groeiprofiel, de groei van alleenstaanden én duurzaamheid. “Twintigers en dertigers hebben voor hun toekomstige woning hoge eisen op het vlak van nieuwe technologie en klimaatvriendelijke oplossingen. Ook de locatie is heel bepalend, zij wensen een brede waaier aan faciliteiten in de buurt. Op die vragen bieden wij een antwoord ”, aldus Siham Rahmuni, CEO van Quares.

Toen Quares in 2005 werd opgericht, bestond het bedrijf uit nauwelijks tien medewerkers. Ruim vijftien jaar later is de organisatie uitgegroeid tot meer dan 70 medewerkers. Intussen is ze actief in de hele Benelux.

Met de recente verkoop van Quares Student Housing aan het beursgenoteerde Xior, is Quares klaar om het gaspedaal weer stevig in te duwen.

Meer huishoudens

Volgens de recentste demografische vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen zal de bevolking in het Vlaams Gewest tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,9 miljoen inwoners. Tegelijkertijd zal ook het aantal huishoudens met zo’n 7 procent stijgen. In 2030 zal naar verwachting 1 op de 3 huishoudens een éénpersoonshuishouden zijn. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van 2020. Die markt biedt volgens Quares tal van mogelijkheden voor investeerders. “In totaal gaat het dus om tienduizenden Vlamingen en die op zoek zullen gaan naar één- en twee slaapkamerappartementen. In steden zoals Brussel, Antwerpen of Gent maar ook Mechelen en Leuven is de bevolking de afgelopen 10 jaar tot 12 procent toegenomen. De vraag naar kwalitatief residentieel vastgoed zal de komende jaren alleen maar stijgen”, zegt Siham Rahmuni, CEO Quares