Recordaantal mobiele betalingen in België in augustus

23 september 2020
Recordaantal mobiele betalingen in België in augustus

Sinds het uitbreken van de coronacrisis betalen we meer dan ooit met de smartphone. In augustus alleen al noteerde Bancontact Payconiq Company 11,5 miljoen mobiele betalingen. Dat is één mobiele betaling per Belg.

De smartphone raakt stevig ingeburgerd als betaalmiddel, zo illustreren de meest recente cijfers van Bancontact Payconiq Company. In augustus deden de Belgen zo’n 11,5 miljoen mobiele betalingen met de Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die de mobiele betaaloplossing van Bancontact of Payconiq heeft geïntegreerd. Dat is een verdubbeling vergeleken met augustus vorig jaar, toen er sprake was van 5,6 miljoen mobiele betalingen. Ook e-commerce geniet van het succes van mobiele betalingen: online doen we steeds meer betalingen met de smartphone in plaats van met de kaart. In augustus betaalden we al 65% van alle online aankopen die we met Bancontact of Payconiq deden, met onze mobiele telefoon.

Hoe staan handelaars tegenover mobiel betalen?

Dat consumenten steeds vaker de smartphone bovenhalen om te betalen, is een feit. Maar hoe staan de handelaars hiertegenover? Heel wat winkeliers begrijpen dat mobiel betalen helpt in de strijd tegen COVID-19, zo blijkt uit een recente rondvraag van Bancontact Payconiq Company bij 154 Belgische handelaars. Vooral de veiligheid van deze betaalmethode, zonder fysiek contact, spreekt hen aan. Hoe meer maatregelen de winkeliers treffen om hun klanten te beschermen, hoe meer ze ook overwegen om mobiele betalingen te aanvaarden.